Påskafton & tre födelsedagar

 
Oj, vilken trevlig afton det blev hemma hos min syster i går! Jag måste säga att jag bara älskar min familj, vi är som en stor italiensk familj när vi ses. Har ingen betydelse om man är ung eller gammal, vän, hund eller katt alla är välkomna! Jag älskar ljudet av skratt, prat och kramar och pussar som delas ut till både höger och vänster. Som min mammas väninna så fint sa i går efter att jag hade pussat på min systers son... "Den här kärlek som du får av din familj är så viktig, viktigare än du tror, det är grunden för att du ska kunna ta dej över allt på jorden och vara lycklig". Så sant och vackert sagt!
 
Här kommer lite slumpade bilder från gårdagen, håll till godo!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påskkärringens katt

 
Lilla Freja ville bara kika in och önska er en glad påsk innan hon flyger till blåkulla!
 
 
Och en bild från sidan också...
 
 
Tror nog att det är mest matte som är road, eller vad säger ni? ; )
 
 
 
 

Lååångfredag

 
I dag mina vänner är det långfredag och solen skiner i Stockholm, underbart! Det ska bli så skönt att göra precis ingenting, bara mysa hela dagen. Jo, en powerwalk med lilla voven blir det nog allt. Men om hon fick bestämma så skulle vi väl bara ligga och mysa i soffan. Vad händer mer? Inte så mycket, laddar för morgondagen då mat i mängder ska lagas och födelsedagar och påsk ska firas.
 
Lite lammstek och ett glas rött blir det till kvällens premiär av Let´s dance, ser speciellt fram emot att Maria Montazami ska vara med.
 
 
Önskar er en fin låååångfredag, kram från påskkärringen!
 
 

För 16 år sedan...

 
I morgon blir det precis 16 år sedan min älskade dotter kläcktes likt ett litet påskägg. Världens vackraste och underbaraste dotter har jag fått i gåva. Hon är för det mesta glad och får oss ofta att skratta, helt enkelt en liten solstråle!
 
Grattis min fina, älskade dotter!
 
 
 
Bilderna är från förra året när vi var i Turkiet.
 
 

Fantastisk fin påskmat

 
Hinner tyvärr inte bjuda på några egna recept eller matbilder innan påsken men vill tipsa er (åter igen) om tidningen Lantliv som bjuder på superfina påskrecept.
 
 
 
 
 
 
Recepten finns i senaste nr av Lantliv.
 
 
 

Dagens lilla tips

 
Fina presentpåsar att lägga påskpresenter i, finns att köpa på ICA Maxi.
 
 
 
 

Skärtorsdag

 
Vill önska er alla en trevlig skärtorsdag!
 
I dag har jag semester och ska åka och handla det sista inför påsken. Vi ska ju ha ett storkalas på påskafton, likt tabberaset i katthult. Mor fyller 70 år, min dotter fyller 16 år och min systerson fyller 15 år, plus att påsken ska firas! Önskar bara att alla våra nära och kära kunde vara med och fira med oss...
 
Så idag mina vänner är det mycket som ska fixas innan jag flyger till blåkulla!
 
 
 
Kram till er alla och en speciell kram vill jag ge till några i familjen som har det svårt just nu.
 
 

Lantliv

 
Visst vore det en dröm att få bo på landet, att få vara nära naturen och att få odla på egen hand. Tänk att få dra upp ett par morrötter till middagen som du själv har odlat. Att få följa årstiderna på nära håll och att få bo i ett charmigt, gammalt hus med själ.
 
I senaste nummret av Lantliv kan ni läsa hur Anna och Jonatan valde att köpa ett gammalt renoveringshus i Dalarna. Nu njuter det av ett liv på landet samtidigt som de har kvar en övernattningslägenhet i storstaden.
 
 
 
 
 
 
Foto: Lantliv
Fotograf: Magdalena Björnsdotter
 
 
 

Dagens moodboard

 
Turkost är ju aldrig fel till sommaren, här bjuder jag på en moodboard med produkter från Indiska.
 
 
Här hemma har vi äntligen hunnit med en grovstädning/vårstädning, så himla skönt! Nu doftar det gott i varje litet hörn, så nu fattas det bara lite "vårliga" färger i hemmet så kan våren och sommaren komma.
 
Namaste!
 
 
 
 

Recycling

 
Oj, nu är vi helt slut efter att ha stått på loppis och sålt prylar hela dagen. Men vad skönt det är att få det rensat samtidigt som man hovar in lite pengar. Dessutom gynnar det vår miljön med lite recycling.
 
 
Nu ska vi laga lite mat och dricka ett glas rött, det är vi värda. Ha en fin fortsatt söndag, kram!
 
 

Love, love, love...

 
Mor & dotter, black & white eller salt & peppar, men min dotter är hon allt även om vi är lite olika till utseendet. Saknar henne så mycket nu när hon mestadels bor hos sin pappa på grund av sin häst. Men sånt är livet, är hon lycklig så är jag lycklig! Snart promenad i solen med mina älsklingar sedan bär det av till gymmet, woop woop!
 
 
Önskar er en fin solig dag!
 
 
 
 

A drop of water

 
A drop of water-suport waterAid
 
Den här droppsymbolen är designad av Ingegerd Råman för Indiska. För varje såld droppe går 20% till WaterAid som arbetar för att bland annat rena vattnet i Indien. Underbar design och idé, tycker jag! Vill du läsa mer om samarbetet så kan du klicka in här.
 
 
 
Foto: Indiska
 

Skandinavisk påskdukning

 
Påsken behöver ju inte alltid vara traditionellt gult, inte om Frida från bloggen Trendenser får välja. Här ser ni hennes påskdukning för IKEA livet hemma.
 
 
 
 
 
 

Balkonginspiration

 
Varje vår får jag ett sånt enormt behov av att stoppa fingrarna i jorden och fixa fint på vår lilla balkong. Även om du har en liten balkong så går det att göra den till din lilla oas, där du kan njuta i solen med en kopp kaffe.
 
Här bjuder jag på en massa balkonginspiration på liten yta. Samtliga sköna bilder kommer från Alvhem.
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Alvhem
 
 
 
 

Livet svänger

 
I går bjöd dagen på ett härligt träningspass med min kärlek, sååå himla kul att kunna träna tillsammans igen. Nu gäller det bara att ta det lugnt så att inte lederna börjar värka. Men längtar redan till nästa träningspass!
 
 
Och idag bjöd min kärlek mig på ett glas rött när jag kom hem från jobbet, snacka om att det svänger.
 
 
Och visst är det väl så man ska leva, blanda nytta med nöje mitt under veckan! Alla sinnen och kroppsdelar måste få sitt för att man ska må bra!
 
Kram och tack för att ni kikar in! =)
 
 

 
 
 

Sweeden green house...

 
...eller dream house passar också bra!
 
Ute virvlar snöflingorna i luften och vårfåglarna gör sitt bästa för att tala om att våren är på väg. Misströsta inte, våren kommer! Tills dess kan vi njuta, planera och drömma oss bort.
 
Så, är du en av de lyckliga som äger en egen trädgård så kommer här en kavalkad av underbara och inspirerade bilder från Sweeden green house. Så slå på en kanna kaffe så kikar vi tillsammans och låter oss inspireras av deras fantastiska växthus.
 
I många år har Sweeden green house designat, tillverkat och byggt växthus i trä efter gammal förebild. De designar också orangerier, glastak och trädgårdsmöbler. Det kan de göra genom att utnyttja den kunskap de har inom projektering, konstruktion, arkitektur, bebyggelsehistoria och finsnickeri. Deras tillverkning sker i möbelsnickerier i Sverige där hantverkstraditionen är levande och kvalitet ett signum.
 

Växthus utan bygglov!

 
De tillverkar växthus så små som 5 kvm, vilken underbar idé för den lilla trädgården. Blev så kär i det lilla växthuset på 15 kvm, här kan man både odla och sitta och njuta.
 
 
Vackra och nätta trädgårdsmöbler, perfekt till det lilla växthuset.
 
 
Underbara löv, äpple- eller varför inte vedkorg...finns att köpa hos Sweeden green house.
 
 
Växthus på 21 kvm
 
Här finns det lite mer plats för både odling och samvaro.
 
 
Underbart att sitta i och äta middag med familj och goda vänner. Ser ni vilka fina plattor som ligger på marken, helt underbara!
 
 
 
Hade jag det här växthuset så hade det inte gjort mig något att det regnade lite till och från under sommaren. Med lite tända ljus, några gosiga plädar och en bra bok så skulle dagen bli perfekt trots regnet.
 
 
När väl hösten smyger sig på så tändar man en brasa och njuter av ett glas vin, konjak eller en kopp te.
 
 
Men vad vore ett växthus utan en ombonad inredning, som alla vet så är det inredningen som gör det hela komplett. Detaljer som skapar stämmning...
 
 
 
 
Vill ni veta och läsa mer om Sweeden green house så kan ni klicka in här.
 
Foto: Alla bilder är lånade av Sweeden green house med deras tillstånd.
 
 

Tulpaner i krukor

 
God morgon alla fina, morgonpigga, bloggläsare!
I dag vaknade jag tidigt och kände mig till råga på allt väldigt pigg, visst är det skönt med sådana mornar!
Nu har våra fina tulpaner slagit ut, ja man får liksom nöja sig med det lilla när våren dröjer sig kvar...
 
 
Mmmm, vackert, vackert, vackert!
 
 
Som sagt man får nöja sig med det lilla, nu har björkriset här hemma vaknat till liv! =)
 
 
Projekt spraymålning har dessvärre avstannat, men här kommer en liten sneak peak på working progress...
Måste hasta förbi någon färgbutik någon dag för att fixa klart detta, gillar inte oavslutade projekt!
 
 
Vad står på er agenda i dag då? Själv ska jag ut och power walka runt sjön med min lilla fyrbenta vän, sedan ska jag och min kärlek piffa oss och rulla ner för vår backe till världens goaste vänner på middag.
Önskar er en trevlig lördag med mycket sol och kärlek!
 
Kram på er alla!
 
 
 
 

Mingelparty hos Home studio

 
Mycket lyckat mingelparty hos Vitrix inredarna på Home studio, god mat och dryck och intressanta människor. Mycket trevlig och driftig VD för företaget. Tyvärr missade jag min kamera så det blev lite halvdåliga bilder med mobilen under kvällen, håll till god!
 
 
Min fina väninna och inredningspartner Annelie...
 
 
 
 
 
 
 

Sov du lilla...

 
...videung än så är det vinter!
Ja, hua när ska kylan släppa taget om vårt avlånga land och låta våren träda fram? En liten tröst är ju att solen skiner i varje fall, inte så tokigt!
 
I kväll blir det lite branschmingel och trendseminarium med Lotta Ahlvar från moderådet hos Vitrix inredarna på Home studio, ser fram emot det!
 
 
Och vet ni vad...i morgon har jag tagit en semesterdag, tjoho!
 
Var rädd om er alla fina, kram!
 
 
 

Påsk eller "gåbort" present

 
Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från trädgårdscaféet’ bjuder på massor av  inspirerande bilder och frestande, gröna recept!  Boken passar alla som vill laga mer vegetarisk mat, eller som vill få inspiration till gröna tillbehör till exempelvis fisk eller kött.
 
Den måste införskaffas! Blir du också sugen? Klicka då in här, så får du lite mer information om kokboken.
 
 
 
 
 

Dagens power walk

 
Tvungen att starta i gång kroppen lite försiktigt efter tre veckors förkylning, så power walken blev en blandning mellan power walk och att strosa.
 
Solen sken i varje fall under tiden och det var underbart!
 
 
Freja mös i solen ett tag sedan pep hon och ville bara hem av någon anledning. "Pistolhölstret" som hon har på sig är för att skydda stygnen. I morgon ska stygnen äntligen bort och det har läkt så fint! =)
 
 
Vi var inte dom enda som gillade solen, gässen solade sig i backen.
 
 
Se så ståtlig han är...
 
 
...och vilka coola fötter! ; )
 
 
 
Snart kvällsmiddag och lite mys med familjen innan en ny vecka kickar i gång.
 
Kram, kram!
 
 
 
 
 
 

Påskpiff

 
I går, efter rensningen i källaren (vilket gick otrligt smidigt), så fixade jag lite påskfint här hemma...jaa, redan! Men vi bloggare är lite ivriga med allt, så nu andas det lite påsk här hemma. I dag ska jag spray lite ramar, yoga, tvätta och allmänt fixa och dona lite helt enkelt.
 
Ja, just det...kul att Robi vann i går! Vi har följt honom från idolt-tiden så han var verkligen en värdig vinnare, tycker vi!
 
 
Jag köpte lite vita (naturligtvis fniss) tulpaner i kruka i går. Får ta en ny bild när de har slagit ut.
 
 
Videungen får hänga kvar, visst är det fina!
 
 
Lite läckert tycker jag när man ser lökarnas rotsystem.
 
 
Men se där, en liten färgklick i vårt hem! Fint med blått...
 
 
Se så söta klockorna är, otroligt eller hur?!
 
 
 
Så blev det lite fluffiga, diskreta fjädrar också...
 
 
Uppblandat med videung...
 
 
Mitt i fixet så tar jag nog en kaffepaus och drömmer mej bort till våren och sommaren. Längtar efter vår och värme så in i norden nu!
 
 
Ja just det, glöm inte Feng shui skolan hos Simplicity varje söndag.
 
Ha en fin söndag, kram!
 
 
 
 

Underbara lördag

 
Solen skiner i Stockholm och min älskling och jag får vara tillsammans, det är gott nog för mig! =) I dag fortsätter vi vårt projekt "vårrensning", nu är det källarens tur att få sig en omgång. Den 24 mars har vi nämligen bokat bord på ett loppis och hade tänkt sälja av lite prylar.
 
Nä, nu vill vi ha lite mer vår och värme, eller hur?! I hallen har vi lite vårfeeling i varje fall!
 
 
Efter rensning så blir det en långpromenad med Freja och lite fika på det....
 
 
Sedan blir det Mello final!
 
Önskar er en finfin lördag!
 
Kram
 
 
 

Feng Shui skola med Simplicity


Och när vi ändå är i "rensartagen" vilket innebär en form av feng Shui så måste jag markandsföra Simplicitys Feng Shui skola som hon kickar i gång nu. Så slå på en kanna kaffe och häng med varje söndag i hennes blogg och lär dig lite om Feng Shui.
 
 
Bild lånad från Simplicity blogg
 

Kaffedoft och en dag off

 
God morgon,
 
Har precis satt på en kanna kaffe. Älskar doften av kaffe på morgonen, speciellt när man har en extra ledig dag. I dag ska utnyttja dagen till att fortsätta att rensa och att pyssla lite här hemma. Redan tre flyttkartonger fulla med prylar.
 
På eftermiddagen ska jag följa med min dotter till en käkspecialist inne i stan, får se om jag kan lura med henne till något fik efteråt.
 
Tänkte hinna med att spraymåla lite saker också, det gäller att ta till vara på den extra lediga dagen.
 
Önskar er en fin fin dag!
 
 
 
 

Vårfräscht

 
I dag vilar inga halta löss, förkylningen håller i sig men det är bara att bita i hop, för här hemma har vi påbörjat projekt vårrensning. Kan ni fatta vart allt skräp kommer i från? Jag är ingen samlare av något slag men ändå lyckas vi på något sätt hamstra på oss en massa. Så nu ska här rensas och sedan får vi se om det blir så pass mycket att vi öser ut en massa saker på blocket. Naturligtvis blir det nog en sväng till tippen också.
 
Vad pysslar ni med denna fina söndag?
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 

Ditt och datt...

 
I dag är en stillsam lördag här hemma, inte så mycket mer att göra när halsen värker och kroppen är i olag. Så därför har det varit glest mellan blogginläggen denna vecka. Har kraschat direkt efter jobbet och försökt få så många timmars sömn som möjligt. Har inte tid att bli sjuk nu, ska ha ett viktigt möte i veckan som jag inte vill eller får missa.
 
Vad vore livet utan färska blommor så här års? Marsmånad är ju den månad som alla blommor ska planteras om, får åka en sväng till Plantagen och köpa lite jord när jag känner mig piggare. Har ni börjat att plantera om era blommor?
 
 
Freja lilla stumpan, genomgick en mindre operation i veckan. Men som tur är verkar hon ha väldigt bra läkkött så det läker så fint ihop. Vet ni vilka söta svärföräldrar jag har, de ville vara med att bidra till Frejas operation!!
 
Tack finaste svärmor och svärfar Bo!!
 
 
I kväll mina vänner blir det först mello, andra chansen...sedan ska vi titta på hypnotisören md Persbrandt. Jag tror att alla i vårt avlånga land redan har sett den på bio för hundra år sedan, men inte vi trots att vi har en biograf 500 meter i från där vi bor.
 
Ha en fin lördag, kram!