Moster Linneas mörka hälsobröd


Hej, hur har ni det i regnet? I dag är väl en perfekt dag för att ta sig i kragen och baka lite hälsosamt bröd. Är ni sugna på att baka ett supergott, enkelt och samtidigt hälsosamt bröd så får ni receptet här av mig. Ingen jäsning krävs, bara lite omrörning i en bunke och sedan skjuts in i ugnen, klart!
 
 
 
 
 
Så här gör du:

(2 limpor)
 
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2 1/2 dl havre eller rågkross
1 1/2 dl vetekli
1/3 dl vetegroddar
1-2 dl mörk sirap
2 1/2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
 
Tillsätt slutligen 1 liter lättfil. Smörj 2 st. brödformar (1 1/2 l) och fördela smeten jämt i dem. Grädda längst ner i ugnen, 175 grader i 1 1/2 timme.
 
Lycka till!
 
 
 
 

Morbergs collection

 
Morbergs collcetion Cabernet sauvignon.
Ett fruktig, ungdomlig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, blåbär, örter och vanilj.
 
Mat och vin hör verkligen ihop, och Morberg kan ju konsten att laga mat så nu återstår det bara att se om han är lika duktig på vin. När man ser den här flaskan så kan man ju inte motstå att köpa den. Så nu har Morberg flyttat hem till oss och visst är etiketten snygg!
 
Klickar ni här så får ni ett recept som passar till vinet "Grillad lammrostbiff med rostad sparris".

 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 
 
 

Underbar (ny) förlovningsdag

 
Kommer ni ihåg vår roadtripp vi gjorde för ett tag sedan, här kommer förklaringen. Vi åkte och beställde nya förlovningsringar hos en privat guldsmed i Västerås.

Vilken underbar dag vi hade i går min älskling & jag!
Jag låter bilderna få tala i dag...
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 

Lustfylld höst


Vi möter en ny härlig årstid. Vi har inte lämnat sommaren helt, men blickar fram emot hösten med sina härliga färger och ett mer accepterat hemmamys. Efter en härlig promenad i solen med naturens kraftfulla färger kan man gå in och laga mat, strosa runt hemma med ett glas rödvin i handen medan helggrytan puttrar och brasan knastrar. Man boar in sig och kryper upp i soffan som har nya kuddar och plädar, perfekt att gosa in sig med när man äntligen tar sig tid för att läsa en bok.
 
För min del är hösten välkommen!
 
 
 
 

Smultrångården, livet & smakerna

 
Har länge fluktat på en inspirerande bakbok till mej själv för att sätta i gång mitt baksug. Så nu äntligen (!) har jag tagit mej tid att beställa hem en härlig bakbok från Smultrångården.
 
"Att bo på en Smultrongård är fantastiskt kul. Kanske är det därför vi har så många besökare – glädje smittar ju! I en tid när allt snurrar snabbare och snabbare vill vi att våra besökare skall känna lugn och harmoni och få en massa positiv energi. Kanske är det huset från tidigt 1700-tal som skapar den känslan, eller doften från nybakat bröd. Det viktigaste för oss är att förmedla en känsla till dig, och därför har vi har fyllt boken med härliga bilder på mat, inredning, mysiga miljöer och smaskiga recept, inte bara från caféet utan även andra favoritrecept som följt genom åren. Jag hoppas att du skall känna doften av hembakt och den glädje och harmoni vårt hus och trädgård bjuder på! Själv får jag mängder av inspiration och energi från Vence, en liten bergsby i Frankrike. Vi har valt att ha ett kapitel med därifrån också. Häng med på en tur i vår Smultrongård. Vill du sitta på en stol i bersån, eller kanske sjunka ner framför den varma brasan? Eller kanske på med förklädet direkt och börja i köket?" Eva Eriksson
 
 
 
 
Finns att beställa på deras blogg Smultrongården eller på Adlibris.
 
 
 

Höstens etniska trend


Nu blåser de Afrikanska vindarna in i vårt skandinaviska land. De senaste inom inredning är de olika etniska mönster från Afrika som flörta med vårt skandenaviska grafiska uttryck. Kommer du att haka på trenden?
 
I sånt fall kan du hitta dessa kuddar och plädar hos HM Home för en billig peng.
 
 
 
 
Pressbilder: HM Home
 
 

Höstnyheter från Himla

 
Var vore livet utan Himlas textilier?! Så varmt och ombonat det känns med lila till hösten, även de grå linnegardinerna känns helt rätt!
 
 
 
 
 
Pressbilder från Himla.
 

Just because...

 
Åh, efter en intensive dag och kvällspass på jobbet med många kunder, så kom jag hem till ett dukat bord och till en underbar bukett med röda rosor från min älskade Darling!
 
 Nu står rosorna på mitt nattduksbord och vakar över mej under min förhoppningsvis djupa sömn.
 
Ps. Dallas var så bra som jag hade hoppats på, vad tyckte ni?
 
Go´natt!
 
 
 

God morgon måndag!

 
Oj, vilken rivstart det blev på denna vecka! Många bollar i luften, samtidigt som en massa problem ska lösas. Känner hur pulsen rusar i väg, hmmm inte bra! Nåja, ikväll blir det ett kvällspass på jobbet, butiken har öppet till 19.00. Men sen så blir det en lugn tvkväll på hemmaplan, något som jag ser fram emot då det är premiär för Nya Dallas! =)
 
Hoppas att ni har haft möjligheten att kicka i gång denna vecka i ett lugnare tempo.
 
Kram!
 
 
 
 
 
 

Söndag & bloggtorka


Hoppas allt bra med er?! I dag är en riktigt slappar dag här hemma, så slappt att till och med inspiration till blogginlägg inte vill infinna sig. Så mina bloggvänner ni får ha det så skönt så ses vi snart igen med ny energi!    
 
 
 DALLAS
 Jo, en sak kom jag på...ni missar väl inte Dallas i morgon?!  =)
 
 
Kram!
 
 
 

Freja luckan

 
Då var min designade kökslucka klar, här ser ni ett provexemplar, vad tycks? Själv är jag supernöjd och superglad över att de vill börja tillverka den, tjoho! =)
 
 
 
Foto & Design: Room Design Nenne
 
 
 

Pressvisning IKEA katalogen 2013

 
"Låt ditt hem komma till liv - Låt ditt liv komma hem"
 
Kommande årets tema: Textil
IKEA Katalogen 2013 fokuserar på vardagslivet och alla enkla sätt att öka hemmatrivseln. Extra fokus ligger på textilier som svenska folket, enligt en färsk undersökning, tycker är en av de viktigaste trivselfaktorerna i våra hem.
 
 
 
Från papper till digitalt
Nya IKEA katalogen är för första gången också interaktiv. Med en smartphone kan katalogsidorna visa filmer och 3D-modeller.
 
 
 
Aktivitet istället för kategori
– Inspirationen har vi hittat i det riktiga livet hemma. Resultatet är smarta, fina vardagslösningar som får livet hemma att funka ännu bättre och inspirerar människor att inreda utifrån vad man gör hemma, istället för i vilket rum man befinner sig i, säger Marcus Engman, designchef på IKEA. Så också är den nya katalogen upplagd, kategoriserat efter aktivitet i stället för produkter.
 
 
 
 
 
Bilder frå pressvisningen
Frukosten är serverad bland textilerna.
 

Återbruk
Erki Mäki från IKEA Livet hemma designade ett par gardiner av IKEA kataloger. Det tog honom drygt 30 timmar att designa dessa. Super häftigta tycker jag och vilket fantastiskt tålamod.

 
Goodibag
Så äntligen ligger katalogen hemma i vårt kök!
I goodibagen låg naturligtvis IKEA katalogen 2013 i större formnat, ett syskrin och en fantastisk, inspirerande textilbok.
 

  Foto: Pressbilder från IKEA samt egna bilder på plats.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stämningsfull augustiskiva

 
Nu börjar det bli hög tid att samla familj & vänner till en stämningsfull kräftskiva. Förutom kräftor, traditionsenlig västerbottenpaj, nubbe m.m. så behövs ju även en härlig dukning. Fick fina inspirations bilder från IKEA Livet hemma.
 
Fastnade för den söta idén att lägga kräftorna i små burkar som man har skrivit gästernas namn på, burkarna finns naturligtvis på IKEA. Pennan som man kan skriva på glas med finns att köpa på Granit.
 
 
 
 
Pressbilder: IKEA Livet hemma
 
 

Var med och tävla

 

Svenska folkets egen IKEA katalog!

Snart dimper IKEA katalogen för 2013 ner i brevlådor runt om i landet, fylld med ny spännande inspiration och praktiska funktioner. Nu vill IKEA hylla svenska folkets hem därför gör de nu Folkets IKEA katalog.

Så, ta din hemtrevligaste hemmabild och tävla om presentkort värda 10 000 kronor och ett besök av inredare från IKEA!

Tävla via facebook, klicka här så kommer du direkt till tävlingen.

 
 
Foto och tävling från Livet hemma redaktionen.
 
 

Trevlig inbjudan!

 
Tänk vad fort ett år går, nu är det åter igen dags för en pressvisning för den nya IKEA katalogen. Den här gången med tema "Hur gör svenska folket för att trivas hemma på riktigt". Hemmagris som jag är så passar temat mig alldeles utmärkt!
 
Hur gör ni? Själv tar jag till det gamla, goda knepet... med många levande ljus och några fina, färska snittblommor. 
 
 
 
 
 
 

Färggrant

 
Då var det äntligen dax att se över företagets väggfärger! =)
 
 
Färgprover från Jotun.
 
 

Vårt lilla kök

 
Även små kök kan inspirera till både matlagning & bak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Roadtripp

 
I dag mina vänner ska Darlingen & jag i väg på en roadtripp, till Västerås! Anledningen till det får ni se längre fram....
 
Have a nice day! =)
 
 
 
 
 
 
 

Så sant, så sant...

 
...vad vore livet utan kyssar! ; )
 
Helg pyssel, ram från loppis som jag sprayat i silver, svart griffel färg från Granit och vips så blev det en tavla som ska pryda vår kökshylla.
 
 
 
 
 

En dag i stallet

 
Igår hade vi en jätte mysig dag i stallet med min dotter. Fantastisk duktig tjej man har, ni må tro att jag är en stolt mamma. Se henne rida och ta ansvar för sin häst är helt underbart! Vi red också lite grann och det var en rolig syn vill jag lova, men de bilderna är censurerade, ha ha! Hennes söta, lilla häst hade sånt tålamod med oss nybörjare. Här kommer lite bilder från gårdagen.
 
Agusta hämtas in från hagen.
 
 
 
Lite pyssel innan sadling.
 
 
 
 
Galopp på volten, å hej var det går undan!
 
 
 
 
Så lite käk efter dagens tur.
 
 
Freja tillsammans med lillmatte & Augusta.
 
 
Min underbara dotter i sin rätta miljö.
 
 
 
 
Tack gumman för en fin dag, love u!
Mammi
 
 
 
 

Brassefest på kungsan & Granit


Go´morron alla fina!
 
Vilken underbar solig dag att vakna upp till. Vad passar då bäst till en sådan solig dag? Jo, Brasilinask fest på kungsträdgården! Darlingen och jag ska möta upp min mor och hennes vännina för att insupa den Brasilianska atmosfären, så nära Brasilien man kan komma! (För er som inte vet så har jag ju mina rötter från bland annat Brasilien). Kanske det blir en  caipirinha (Brasiliens nationaldrink) också, slurp! Och så ska vi hinna med en avstickare till Granit också, där ska inhandlas lite småfix till vårt kök som vi håller på att fixa till, bilder på det kommer sendan.
 
Ha nu en fin dag, viva Brazil! =)
 
 
 
 
Vill ni ha receptet på en god caipirinha, kika då in här.
 
 
 
 
 

Annorlunda fredag

 
Var bara tvungen och kika in med en mobilbild... tänk så mysigt och skönt det kan vara med bara det lilla i bland. Kvällen fredagsmys består av en sån enkel sak som en skål med poppcorn och en varsin deckarbok, uppkrupen i varsit soffhörn.
 
Vill passa på att önska er alla finisar en trevlig fredagskväll!
 
 
 
 
 
 
 

Våning med sekelskiftets självklara prägel

 
En exklusiv och stilsäker känsla sveper in i denna underbara seklskiftvåning från 1904. Burspråken med de fantastiska fönsterna släpper in härligt ljus. Takhöjden, bröstpanelen, stuckaturerna, fiskbensparkett och kakelugnarna sätter tillsmmans den tidsmässiga sekelskiftsstilen.
 
Jag känner hur hela våningen säger till mig "välkommen hem"!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Foto: Bolaget Fastigheter
 
 
 
 

Boråstapet

 
En av Boråsans mest omtyckta tapet i sommar är 1604 från kollektionen Vintage. "Birgers brev" heter den, visst är den vacker?
 
 
 
Pressbilder: Boråsan
 
 

Tjuvkika på IKEA´S nya katalog


Det är alltid lika spännande att se vad IKEA har för nyheter i sin nya katalog. Är du också nyfiken så kan du kika in här för att få en förhandstitt.
 
 
Foto och länk från IKEA´s amerikanska sida där katalogen finns.
 
 
 
 

En ovanlig dag på jobbet

 
I dag har det varit en ovanlig, lugn dag på jobbet. Lugnet före stormen skulle jag vilja påstå, för jag vet nämligen att hösten kommer att bli fullspäckad. Så mellan de få kunderna som droppar in så hinner jag med att kika i det senaste nummret av Sköna hem och dricka en islatte.
 
Kram!
 
 
 
 

Söta flaskor & burkar

 
Behåll sommaren i små, söta burkar & flaskor från Granit!
 
 
 
 
 
Foto: Granit