Ernst inreder en kvarn på Öland


Om ni inte har varit på Öland någon gång så kan jag varmt rekommendera en tur till Öland. Darlingen och jag har blivt ett par Ölandstokar. Inte nog med att landskapet är otroligt vackert, Öland har också en alldeles speciell doft. Som inredare ser man alltid möjligheter i allt, det är precis vad Ernst gjorde när han tog tag i en gammal väderkvarn på Öland och förvandlade den till en läcker gäststuga utan att den förlorade charmen.

Naturligtvis måste man också ta hänsyn till att väderkvarnarna på Öland är ett otroligt fint kulturarv som man också ska värna om. Men om en kvarn står och förfaller så kan en inredd kvarn vara förlåtligt. Det finns runt 300 väderkvarnar på Öland.

Till påsken ska vi ner till Öland, då får vi spana efter en övergiven väderkvarn som väntar på att få bli inredd av oss!  ; )

Uteplatsen före:




Uteplatsen efter:








Intreriör:








Foto: TV 4, sommar med Ernst.



Tillvalsbutiken Skönare HEM


Oj, vad roligt! Nu är det full fart i butiken med en massa gubbar som sätter upp texter och inredning i vår Tillvalsbutik Skönare HEM. Efter ett antal månaders planering så börjar vi äntligen få skörda resultat! Det kommer före och efter bilder på bloggen lite längre fram för er som är nyfikna på hur det blev.

Skylt nedan kommer från företaget Dekko, som hjälpt oss med butiksinredningen & texter.




Foto: Dekko


Skriv upp det på väggen


Ny smartphones i all ära men i bland är det skönt att ha en tydlig och synlig "kom i håg lista" eller vecko-schema på väggen, som här nedan .





Foto: Ferm living




Earth hour & Ecoration


Vi blir allt mer miljövmedvetna och det är bra! Earth hour påminner oss om att komma ihåg hur viktigt det är att tänka på miljön. Även inom inredningsvärlden så finns det mycket att tänka på och att göra.

Ecoration är ett sätt...

Ecoration är att inreda för framtiden


"IKEA och världsnaturfonden WWF prövar just nu tillsammans med nio utvalda ecoratörsfamiljer, idéer och utvecklar lösningar som ska minska mängeden avfall och sänka energi och vattenförbrukningen hemma. Vi kallar det ecoration. Alla ska kunna skapa ett härligt hem, och samtidigt spara på både egna och naturens resurser! Vi är helt övertygade att det går. Nu tar vi reda på hur. Följ med på ecoratörernas resa under fem månader."

Vill du läsa mer om projektet, klicka här.




Foto och text: Livet hemma.




Tävla om Viktoria Skoglunds trädgårdsbok


När vi ändå är i tävlingsfarten så kan ni även vara med och tävla om Viktoria Skoglunds trädgårdsbok via Sköna Hem. Ni vet hon som är med på nyhetsmorgon på söndagar.

"Gemensamt för bokens tio trädgårdar är den närmast magiska känslan. Att träda in bakom deras grindar och murar är närapå som att hamna mitt i ett sagoland, där även det åldrade och patinerade, det knotiga och grånade ger en särskild strålglans."

Sista dagen för tävlingen är Fredagen den 13/4.

Vill du vara med och tävla, besök då  Sköna hem.




Foto: Sköna hem.

Påsktävling


Är du pysslig, då kan du vara med och tävla i Livet hemma med ditt bästa påskpynt. Tävlingen pågår mellan 5/3 och 8/4 2012. Vinsten 500 kr i present kort hos IKEA.

Vill du vet mer, gå in på Livet hemma.

Fjolåretsvinnare:




Foto: Livet hemma.


Höns för nybörjare


Surfade runt på "Allt i hemmets" sida och såg till min förvåning att man kan hyra sommarhöns. Vill ni veta mer om hur man går till väga och hur man sköter hönsen så klicka in på deras hemsida.



Foto: Allt i hemmet.


Tidningen "I mina kvarter"


Hej på er!

Hoppas allt bra med er i marsvädret?! Här kastas man fram och tillbaks från vår till vinter, fast visst är det skönt att vi är på väg åt rätt håll! I går damp tidningen "I mina kvarter" ner i min brevlåda och där fann jag ett inredningsreportage om mig och mitt arbete, (på sidan 6,7 och 8, samt balkongtipsen på sidan 4). Är ni nyfikna på att läsa så kan ni klicka på länken nedan.

Ha en bra måndag!

"I mina kvarter" 








Kreativ återvinning


Hur många lastpallar ligger inte bara och skräpar?! Gratis virke, bara att komplettera med tex färg, hjul, glaskiva m.m. Låt dej inspirerars av alla dessa fantastiska kreationer!





















Pinnstolens historia


Dags för en designklassiker...

Redan på 1600-talet tillverkades den så kallade Windsorstolen i England. Stolen kom på 1850-talet till Sverige med Henriette Gyllenhal. Som efter en resa till Amerika kom hem och ritade en stol som hon lät en snickare i Småland tillverka. Vilket blev starten för den småländska möbelindustrin. En stol som fanns i varje bondkök.

Under 1940-talet då möbeldesigern Carl Malmsten formgav stolsäljaren Lilla Åland, fick pinnstolen komma ut ur köket och flytta in i finrummet. 1939 höll Carl Malmsten en slöjdkurs på folkhögskolan på Åland. När kursen var på utflykt till Finnströms gamla kyrka fann man tre pinnstolar som mättes upp. Carl Malmsten använde en av stolarna som förlag till stolen Lilla Åland med vissa förändringar. Stolen fick en stram och mordern formgivning.
Lilla Åland är Carl Malmsten mest sålda möbel, den började serietillverkas 1942 och har nu tillverkats i 40 000 exemplar.

Tre klassiska pinnstolar:

1.
1860-talet, klassiks småländsk pinnstol.




2.
1930-talet, leksandsstolen.







3.
Lilla Åland, formgivare Carl Mamlsten.




Foto: Allt i hemmet.



Kökslucka


Efter ett antal skisser, så har jag äntligen designat en kökslucka som jag känner mej riktigt nöjd med. Nu återstår det bara att se om företaget som ska tillverka luckan också blir nöjd. Kan avslöja att det blir en stilren lucka som kommer att få namnet Freja, (om jag får bestämma det).

Håll tummarna för mej nu! =)




Sober färgskala


Detta hem i Connecticut stammar från 1700-talet. Århundradet framstår emellertid som underbart modernt och lätt till sin karaktär tack vare en reducerad färgpalett. Den enda accenten – som här i matsalen – är lysande grön och den kommer alldeles färsk från trädgården!




I det hemtrevliga köket kostar man inte bara på det som rör dofter och smaker: Fönstren har förstorats så att man får en vacker utsikt över trädgården.




Den rustika järnsängen och sängkläderna av strukturerat linne ger en rogivande atmosfär som inte saknar romantik tack vare mjuka inredningsdetaljer som den lilla bordslampan.




Foto: Dalani Hom & Living magazine






IKEA PS


Här kommer lite snabbfakta om IKEA PS serien som har säljstart 4 maj 2012.

• 46 produkter.
• 19 formgivare.
• Sjunde IKEA PS kollektionen.
• Inspirerad av över 60 års designhistoria på IKEA.
• Designen är förnyad i både form, funktion, hållbarhet och material.
• Material som bambu, återvunnen PET-plast, träplastkomposit och linne.
• Inkluderar stolar, bord, lampor, skålar, textilier, bilder och mycket mer.
 











Foto: IKEA pressbilder


Golv till sommarstugan


Nu när våren snart är här så är det nog många som planerar för renovering av sina stugor runt om i landet. Här får ni lite inspiration till lantliga och tåliga golv.

Samtliga golv kommer från Bjoorn.se klickgolv på nätet.

Dynamic laminatgolv
Dynamic är ett laminatgolv som tål hårt slitage och kan med enkelhet läggas i såväl offentlig miljö som i hemmet.

Ytan på Bjoorn Laminat Routes des Vins Clair har en struktur med små fördjupningar som efterliknar de träporer som normalt finns i de flesta trägolv. Detta golvet som efterliknar gammal ek plank har en mild, sliten ton. Det trevliga trycket på golvet efterliknar de man kan se på vinlådor av trä.






Bergen Oak tillhör Kronofloorings serie Castello.
Laminatgolvet har en rustik finish på ytan och drar man fingret över ytan känns det som om den vore borstad. Golvet ger ett både ljust och rustikt intryck. Till skillnad från andra vita laminatdekorer lutar denna i färg mer mot gräddvit än grått. Ett mycket behagligt golv med breda plank som det inte riktigt går att skilja på vart de börjar och vart det slutar. Detta golv ser slitet ut med omsorg.







Bjoorn Laminat Hacienda Grey

Dynamic är ett laminatgolv som tål hårt slitage och kan med enkelhet läggas i såväl offentlig miljö som i hemmet.

Ytan på Bjoorn Laminat Hacienda Grey efterliknar ett lätt borstat, blekt och grålaserat ekgolv. Golvet ger ett ljust men samtidigt svalt intryck.






Bjoorn Dynamic Svart
Bjoorn Dynamic Svart är ett modern laminatgolv med mycket TREND. Intrycket är en intressant kontrast mellan en rustik, genomrökt och borstad ek som dessutom är vitlaserad och ett relativt slätt plankgolv utan fas.






Foto: Bjoorn.se



Handgjord friggebod från småländskaskogarna


Åh vilken söt liten drömstuga!

Lövsjö Loghouse tillverkar mindre och mellanstora stugor och timmerhus på gammalt traditionellt vis. Som fritidsbostad fungerar timmerväggar utmärkt för sig själva, beträffande isolering och bärighet (15 cm tjocka) vilket innebär att man kan alltså ha de vackra väggarna synliga både in och utvändigt. Detta hus är i modell i storlek ca 6 x 4 meter.

Med ett litet sovloft på övervåningen får du lätt plats för ett litet kök och en soffhörna på undervåningen. Ett underbart och enkelt sommarboende!













Foto: Lövsjö Longhouse & inredning



Rum & Trädgårdsmässan 2012





Ni missar väl inte Rum & Trädgårdsmässan i Kista, själv ska jag förska hinna gå i morgon. Här får man verkligen en försmak på våren och så finns det så mycket fint att shoppa också!

Allt för trädgården och inredning för uterummet - Trendigt och klassiskt i en härlig blandning. Kombinationen av inredning- och trädgårdsprodukter har blivit en succé. Intresset för såväl de senaste trenderna som de gamla älskade klassikerna är större än någonsin.

FEST är temat på Rum & Trädgård 2012
Vad är bättre än att fira vårens ankomst med en fest i alla former; blomsterfest, trädgårdsfest, sommarfest, odlingsfest, shoppingfest, födelsedagsfest, inredningsfest. Fest är årets tema och inspiration för Rum & Trädgård, från idéutställningar och aktiviteter, till atmosfär, mat och dryck.



Foto: Kistamässan.com

IKEA PS 2012


Fick en inbjudan här om dagen till IKEA`S pressvisning med mingel. Så i kväll ska jag i väg och mingla lite med min bästa väninna och andra i branschen, det är alltid lika inspirerande.




Sommar tider...


hej, hej, sommar tider, ge mig din värme, ge mej din charm!
Åh, visst blir man glad när man tänker på sommaren! Bara tanken på det lantliga och enkla livet får mej att må så in i norden bra. Snart är sommaren här, få inspiration och en glimt av sommaren här...












Foto: Sköna hem.



Bäddat för vår & sommar


Underbara sängkläder från IKEA. Lite Gotlänsk känsla, eller vad säger ni?





ikea.se/livethemma

Foto: Roland Persson


Så sant, så sant...


Denna plåttavla med dessa kloka ord fins att köpa i nätbutiken Gårdsromantik.




Soffmys


...eller är hon kanske uttråkad? ; ) Tror nog det sista, för här städas det för fullt torts solsken. Men snart ska hon få gå ut i vårsolen. Hoppas att ni också njuter av solen nu när den äntligen är här!




Tillfälligt fel på bloggen


Har noterat att en av bilderna på headern har försvunnit. Jag har rapporterat felet till min webb utvecklare och hoppas att han kan åtgärda felet så fort som möjligt.