Frankie Boy

 
I dag blir det lite hemmapyssel i sällskap med Frankie Boy. Kan starkt rekommendera denna skiva, den är helt underbar!
 
Hur har ni det i regnet? Nu vill vi väl ändå att det ska komma snö och lite minusgrader, eller hur?!
 
 
 

Ny kalender

 
Nu har jag under ett årstid verkligen försökt att bara använda min kalender i min mobil men jag saknar papperskalendern trots allt. I min kalender på mobilen syns inte de röda dagarna när man har den på månads eller veckoöversikt. Kan inte heller bara ladda ner någon ny kalender till mobilen eftersom min kalender synkar med jobbets dator. Så nu mina kära vänner så har fröken valt att gå tillbaks till papperskalendern igen och det lär jag nog får äta upp av många, ha ha!  =) Men jag hittade i varje fall en jätte söt och lagom liten/stor kalender som man dessutom kan välja framsida på själv. Kalendern finns på ICA Maxi, för bara 99 kr. Hade tänkt köpa en jätte fin på Gallerix men den var slut för tillfället.
 
"Julpimpad kalender"
 
 
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 
 

Min stjärna

 
Ett billigt och enkelt sätt att göra lite julfint på, några pinnar och lite snöre är allt som behövs.
 
 
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 

Inspired by nature

 
Allt mer inspireras vi av naturen och det enkla i inredningen. Kanske är det så att vi i denna högteknologiska tid behöver något som är jordnära och på "riktigt". Hur som helst, här finner ni en mängd fina och enkla julinspiration...allt i från kottar, små grankvistar, näver och lärkgren.
 
I love it!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Samtilga bilder från Pinterest
 
 

Bara 12 dagar kvar till första advent

 
Oj, vad tiden går fort...nu är det inte så många dagar kvar till första advent! Har ni hunnit med att göra någon egen adventskalender till barnen? Om inte så kan jag varmt rekommendera 101 Nya idéer, där hittar ni samlade tips på en massa, kreativa julkalender som bloggvärlden bjuder på.
 
Själv har jag inga småbarn längre så jag kan lugnt luta mig tillbaka och bara njuta av andras kreativitet.
 
 
Foto: 101 Nya Idéer
 
 
 

DIY Linne servetter

 
God förmiddag alla vackra, nu är mina linne servetter äntligen färdiga! Så här kommer en kavalkad av bilder på dem. =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 
 
 

En liten insats

 
Man kanske kan tycka att en inredningsblogg kan verka ytlig. Men bara för att man frossar i ytliga och vackra föremål, så behöver det inte utesluta att man värnar om de som faktiskt skulle vara fullt nöjd med en madrass på golvet bara de hade tak över huvudet.
 
Ni som har följt bloggen en längre tid vet att mitt hjärta klappar för de som är hemlös. Stockholm har blivit ett högkvarter för hemlösa och tiggare. Allt fler tvingas ligga ute i kylan och frysa utan varken mat eller trygghet. I år ska jag vara med i projektet "Jul i gemenskap" och baka till våra hemlösa, så att det också kan få fira en värdig jul. Det är en liten insats men dock bättre än inget. Vill du också vara med att göra något? Besök då sidorna här nedan så ser du vad just du kan göra för att hjälpa till.
 
"Jul i gemenskap" är ett arrangemang för att erbjuda människor i Stockholm en värdigt julfirande. Bakom arrangemanget står Ny Gemenskap, Immanuelskyrkan, Hela Människan, Svenska kyrkan, Frälsnings armén, Stockholms Stadsmission, Volontärbyrån m.m.
 
"Jul i gemenskap"
Volontärbyrån
Stockholms hemlösa
 
"Jag önskar att alla hemlösa har en egen skyddsängel som värmer och vakar över dem."
 
 
Foto: Lånad från nätet.
 
 
 
 

Julblommor

 
Då är det färdigplanterat här hemma, de vita hyacinterna och de vita amaryllerna har fått nya krukor och sällskap av plättar i luften, mossa och pärlor. Varför inte plantera i en gammal sockerkaksform? Eller i en iitalaskål? Ska eventuellt ut i skogen till helgen och plocka lite lingonris så att jag kan pyssla ihop några kransar också. Måste passa på innan snön kommer!
 
P.s. Har förstått av en del att jag fotfarande har problem med bloggen, att mina bilder inte syns. Det är bara att beklaga...jag har meddelat Blogg.se och hoppas att de snart kontaktar mig. D.s.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Room Design nenne
 

Tjuvstartar advent

 
Tjuvstartar advent med lite hyasinter, kottar och andra små detaljer. Resten får vänta till advent, men kunde inte låta bli nu när vi äntligen är färdiga med vardagsrummet. I år blir det mycket natur med inslag av rött i vårt julpynt.
 
Här är lite slumpade detaljbilder från vardagsrummet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 
 
 

Himla

 
Åh, Himlas julkudde och pläd skulle göra sig fint i vårt nya vardagsrum! Som Ernst säger "I det enkla bor det vackra"!
 
 
Pressbild: Himla
 
 
 
 

Julpynt DIY

 
Att få lite julstämning hemma behöver inte kosta mycket pengar, bara man har lite fantasi! En enkel liten gren av en tall eller gran i en enkel glasburk eller vas, tillsammans med en söt liten etikett kan räcka.
 
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 

Tillfälligt avbrott

 
Jag har tydligen något problem med bloggen som helt plötsligt inte visar bilder som jag har lagt upp. Jag har meddelat blogg.se och får dessvärre avvakta med lite bloggande tills problemet är löst.
 
Önskar er en skön torsdagkväll, kram!
 
 
 
 

Jul på Plantagen

 
I går var min mor och jag på en liten "julpynt-road trip", snacka om att vi fick julkänsla redan i novemeber. Lite nytt pynt fick följa med hem till Mi casa. Här kommer lite slumpade bilder från Plantagen, värt ett besök, jag blev nog kär i varenda tomte!
 
By the way, snart börjar julreklamen på TV och då kommer vi få se min bästa väns söner i just Plantagens julreklam! <3
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 

Snart är det dax...

 
Vår livs-njutande vän och bästa inredaren Ernst släpper sin nya tidning "Hemma med Ernst" den 20 november.
En tidning som ska vara full späckat med inredning, trädgård, matlagning och allt annat "Ernstigt". Ha självklart klickat hem en prenumeration, vill du också göra det så kan du kika in här.
 
Längtar...
 
 
 

Tänd ett ljus...

 
I kväll tänder hela Sevgerige ett ljus för sina när och kära som har gått vidare, och så gör också vi. Det bästa man kan göra för att hedra sina kära är att forsätta att berätta om dem för familj och vänner. Minnas och åter minnas stunder, dofter och roliga händelser.
 
I kväll tänder jag ett ljus och skänker en speciell tanke till änglarna:
Mormor, morfar, morbror, Gammelfarfar, Robban och Lisbeth.
 
 
Bild lånad av Tidningen Isabellas, som låter oss veta att en av årets stora jultrender är naturmaterial som kottar och kvistar, och vi håller tummarna för härligt höstväder i helgen - då kanske det blir en tur i skogen! Kottar av alla slag, kvistar och mossa kan sedan förvandlas till vackra, naturliga adventsdekorationer.