Bemz flyttar in i sovrummet


Företaget Bemz som tillverkar överdrag till IKEA´s soffor och fåtöljer har nu utökat sitt sortiment med att tillverka överdrag till sängar.
I sovrumsserien ingår det nyheter till både sängstommar och huvudgavlar, samt sängkappor i olika utföranden och höjder. Medan överdragen till stommar och gavlar baseras på Ikea-modeller, så är sängkapporna anpassade för dem flesta standardsängar, oavsett tillverkare. De nya överdragen kommer att finnas i över 180 olika färger och mönster.








Foto: Bemz




Antik & Kuriosa mässan






Platsen för alla som älskar retro, form och nostalgi. Här kan du botanisera bland utbudet hos hundratalet handlare, inspireras av utställningar och lära dig mer om stilhistoria och formgivning.

Parallellt med höstens Antik & Kuriosamässa arrangeras Konstnärernas Höstsalong – platsen där enskilda konstnärer presenterar och säljer sina verk.

Plats: Kistamässan.
Tid: 30 september - 2 oktober 2011.



Bilder på lägenheterna i Ursvik


Här kommer lite bilder på valen som jag har tagit fram gällande kök och badrum för våra nyproducerade lägenheter i Ursvik. Vi har valt lite oilka stilar, här nedan ser ni två av dem.

Det blir 269 lägenheter anpassade till morgondagens förväntningar på miljö, komfort och ytsmarta lösningar.
Lägenheterna är välplanerade, ljusa och har genomgående parkett. Badrummen är generösa och fräscha med både kakel och klinker. Köken har generellt öppen planlösning vilket ger fin kontakt med stora delar av lägenheten.

För mer information besök Förvaltarens hemsida www.forvaltaren.se


Klassikt kök



Klassiskt vardagasrum



Klassiskt badrum





Trendigt vardagsrum/ kök



Trendigt badrum





Bilderna är från Fastighets AB Förvaltaren.


Fullt upp...


Hallå där!

Jag måste börja med att ursäkta mig för att bloggen inte blir så mycket uppdaterad som jag vill att den ska vara.
Men just nu så är det full rulle med mitt nya jobb samt att lära ut mitt gamla jobb.
Det är mycket roligt som händer just nu men det tar tid och energi.
Privat har vi också haft fullt upp med sonens flytt bland annat.
Men misströsta inte snart är jag på gång igen...

Hoppas allt bra med er, kram!



Färger påverkar oss


VITT är den bästa basen för alla kombinationer av färger. Väljer du vitt även till andra inredningsdetaljer kommer du ändå att få ett finstämt samspel eftersom olika material och strukturer reflekterar ljuset olika. Vitt fungerar också bra ihop med starka färger, får pasteller att bli mindre söta och harmonierar väl med naturfärger.

BLÅTT är en färg som många tycker om, kanske för att det är himlens och havets färg. Blått är rogivande och lindrar stress. Det är en mångsidig färg där olika nyanser kan ge helt olika intryck. Blått passar bra i exempelvis badrum och sovrum.

GRÖNT är också en färg med lugnande inverkan som passar i alla rum.Den gör sig bra tillsammans med naturmaterial och med naturfärger som brunt och terracotta och också till vitt.

GULT är en livfull och uppiggande färg som ger associationer till sol och ljus. Gult är lätt att kombinera och ger ett friskt intryck tillsammans med vitt och grönt.

RÖTT stimulerar aktivitet och kan skapa spänning i ett rum och tillföra värme. Röd färg kan däremot lätt bli dominant i stor mängd och gör sig därför oftast bäst som fondvägg eller på någon inredningsdetalj. Rött blir effektfullt ihop med vitt.

SVART är kraftfullt, gör det vita vitare och andra färger klarare. Tycker man att svart ger för stark kontrast kan man använda grått. Svart, vitt och grått är en stilfull kombination som också lämpar sig mycket bra för att uppnå grafiska effekter.



I dag är jag en mycket stolt mamma


Idag har vi varit och hejat på min dotters första ridtävling med sin häst Augusta.
Hon var sååå himla duktig och en liten rosett fick dom också!
Hennes bonussyrra red också med sin häst, se bilderna längst ner.



























Kvadratsmarta badrumsserien Lillången


För att fortsätta på samma spår gällade IKEA´s senaste kvadratsmartalösningar så måste jag visa er serien Lillången. I det här lilla badrummet har man gjort plats för det mesta trots den lilla ytan på 2,7 kvm.

Spa-känsla

Här har dom fixat en härlig spa-känsla.
Små badrum har en del inbyggd myskänsla. Sätt en pall intill badkaret för din tekopp och några tidningar. Lägg till några fluffiga handdukar, doftljus och luta dig sedan tillbaka.




Bygg på höjden

Lillången tvättskåp är smalt och högt och ger dig samma kapacitet på hälften av ytan.
Ett smart tips, dölj tvätthörnan bakom en enkel gardin när du vill ta ett avkopplande bad.




Tänk smalt

Det här smala tvättstället och tvättställsskåpet rymmer massor av funktioner och har hängare för handdukar och inbyggd förvaring. Utnyttja väggen med massor av grunda skåp och öppna hyllor. Små behållare ger dig massor av plats för make-up, smycken, tvålar, schampon och till och med barnens badleksaker.




Pressbilder från IKEA.



Ett litet skrivbord med stor funktionalitet


Varför inte få plats med både och...
En plats för att blogga och en avlastningsyta för diverse go´saker när vännerna kommer på besök.
Bor man trångt så kan det vara bra om man kan använda sina möbler till fler olika användningsområden.

Bordet kommer från IKEA och heter Vika Veine.




Pressbild IKEA.




Manlig inredning


Hej på er!

Jag fick en förfrågan om hur man kan inreda till en man runt 25-30 års åldern och gav henne lite tips.
Då slog det mej att jag måste naturligtvis dela med mej av tipsen till er också.


Så mitt svar löd:

En stil som är väldigt trendig och som man även kan få till personligt är "industrilooken".
Här nedan hittar ni en inspirationsbild som ni kan utgå ifrån vad gäller färger. Som ni ser så går alla bruna nyanser till gråa nyanser jätte bra i hop. Här har man även brutit av med turkosblåa nyanser vilket jag tycker är väldigt snyggt. Lägg även märke till hur de "hårda" rostiga skåpen mjuknar upp med textilerna, lite som yin och yang.





På väggarn skulle jag rekommendera bruten vit färg tex. sthlm´s vitt, i alla rum.
Kanske lite tråkigt men det är bättre att ha något enhetligt i alla rum som "binder i hop" lgh än att dutta med olika tapeter i rummen, speciellt då han inte exakt vet hur han vill ha det.
Det finns tapeter som ser ut som rå betong, se bilden nedan. Det kan man även ha om man vill få till "industrilooken" ännu mer, dock inte i hela lgh endast någon vägg räcker.




Glöm inte att använda er av mycket textiler, som kuddar, filtar och mattor osv.

Vad gäller belysning så se till att det finns belysning på olika nivåer, allt i från allmänbelysning (taklampa), punktbelysning (tex ovanför ett matbord, läslampa osv.) till mysbelysning tex i fönster, på någon byrå osv.
För mer inspiration av industrilooken så kan ni besöka Christopher Cushingham blogg http://cushdesignstudio.blogspot.com/ han är en känd inredningsdesigner verksam i New York och LA.

Gå in och kolla på hans portfolio och se bland annat hur han lyser upp på olika höjder och även nerifrån och upp, allt beroende på vad man vill belysa.

Och till sist... gå efter er magkänsla, den personlig inredningen är alltid den mest lyckade inredningen.




Höstens trendtema på Formex


Tyvärr så missade jag Formexmässan i år men enligt mässan så ligger fokus på en varm, bekväm och trivsam känsla. Basen består av mättade jordtoner och beigetoner inspirerade av trä och läder som kompletteras med dels med härligt, varma röda nyanser, dels med ett antal piggare färger inspirerade av grönsakslandet. Metallskimrande koppar i olika färger är höstens hetaste trend. 

Så här beskriver Formex känslan:

"När katastroferna och konflikterna hopar sig runt om i världen söker vi tryggheten i en enkel, ombonad hemmiljö som andas värme, gemenskap och omtanke.
Vi samlas runt en sprakande brasa och njuter av att omge oss med tidlösa materia som råa, trärena ytor, läder, mocka, lin, ull och terrakotta – robusta naturmaterial som håller i längden och som bara blir vackrare och vackrare med åren."









Målning & lite förfest

I dag har vi målat i sonens och min systersons nya lägenhet, dom kommer att bli grannar ett tag framöver.
Mycket jobb och mycket skratt blev det!!







Här skålas det i champagne! =)





Utsikten från deras fönster!









Curl my Light

läckra lamporna CURL MY LIGHT har nu fått syskon: en större pendel och en golvlampa. Den nya, stor
Nu är det rätt tid att lysa upp sitt hem för en trivsam höst! Det läckra lamporna Curl my light har nu fått ett syskon, en golvlampa, snygg och lättplacerad! Dessutom ger den ett läckert mönster på väggen! Ni hittar lampan på Deco Nation.e läckra lamporna CURL MY LIGHT har nu fått syskon: en större pendel och en golvlampa. Den nya, stora skärmen ar en diameter på 45 cm. 

lättplacerad!
e läckra lamporna CURL MY LIG
golvlampa. Den nya, stora skärmen har en diameter på 45 cm. Snygg och lättplacerad! e läckra lamporna CURL MY LIGHT har nu fått syskon: en större pendel och en golvlampa. Den nya, stora skärmen har en diameter på 45 cm. Snygg och lättplacerad!

Tapetsera med Easy up


EasyUp är tapeter av hållbar non-woven som ger släta väggar utan synliga skarvar. Tapeterna har hög opacitet. Det betyder att gamla tapeter med kontrastrika mönster inte lyser igenom. EasyUp visar också att du valt en mycket slitstark och tålig kvalitet som är formstabil och enkel att tapetsera. Vid omtapetsering på EasyUp kan du hoppa över alla moment med skarvslipning och spackling – väggarna är ju redan släta!

Läs på Boråstapeter hur man gör.





Bilden är lånad från Boråstapeter.