Färger påverkar oss


VITT är den bästa basen för alla kombinationer av färger. Väljer du vitt även till andra inredningsdetaljer kommer du ändå att få ett finstämt samspel eftersom olika material och strukturer reflekterar ljuset olika. Vitt fungerar också bra ihop med starka färger, får pasteller att bli mindre söta och harmonierar väl med naturfärger.

BLÅTT är en färg som många tycker om, kanske för att det är himlens och havets färg. Blått är rogivande och lindrar stress. Det är en mångsidig färg där olika nyanser kan ge helt olika intryck. Blått passar bra i exempelvis badrum och sovrum.

GRÖNT är också en färg med lugnande inverkan som passar i alla rum.Den gör sig bra tillsammans med naturmaterial och med naturfärger som brunt och terracotta och också till vitt.

GULT är en livfull och uppiggande färg som ger associationer till sol och ljus. Gult är lätt att kombinera och ger ett friskt intryck tillsammans med vitt och grönt.

RÖTT stimulerar aktivitet och kan skapa spänning i ett rum och tillföra värme. Röd färg kan däremot lätt bli dominant i stor mängd och gör sig därför oftast bäst som fondvägg eller på någon inredningsdetalj. Rött blir effektfullt ihop med vitt.

SVART är kraftfullt, gör det vita vitare och andra färger klarare. Tycker man att svart ger för stark kontrast kan man använda grått. Svart, vitt och grått är en stilfull kombination som också lämpar sig mycket bra för att uppnå grafiska effekter.




Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer