Somriga brickor


Brickor passar extra fint på sommaren. Ta ut kaffekoppen och sätt dig tillrätta i solen eller skuggan och läs en bra bok!

Bricka från svenskt Tenn.



Brickor från House of hedda.





Foto: Sköna hem




Vackra, lantliga toner


Intresset och vurmen för den lantliga stilen blivit så stort, och det har nog flera förklaringar. Dels är det så klart en hyllning till ett kulturarv av gamla sköna ting med kvalitet och patina, men framförallt är det nog en dröm om ett romantiskt och lugnare liv på landet, en kontrast till dagens urbana stressade vardagsliv.

Lantligt bord INGATTORP från IKEA.





Vitrinskåp Borgsjö från IKEA.



ikea.se/livethemma 
Foto: Nina Broberg



Köksluckan Freja


Fick precis veta att köksföretaget gillade min designade kökslucka "Freja"! Så nu tillverkas en provlucka, håll nu tummarna för att den blir bra! =)


Ny tapetkollektion


Så himla roligt att Fioton har kommit ut med en ny och superfin kollektion som heter Fioton non woven 2 edition.

I dag har jag ängnat en del åt eftermiddagen att plocka upp tapeterna/bobinerna i butiken. Under en veckas tid har vi bara haft en liten katalog som kunderna har titta i och trots det så har vi redan sålt en hel del från den nya kollektionen. Det ska bli skoj att se hur populär den kommer att bli...

"Tilltalande blommor, roliga prickar, geometriska mönster, klassiska ränder, inslag från naturen och luxuösa mönster utmärker kollektionen. Upplev matta och blanka effekter med eleganta kontraster som solljuset kan leka med. Kollektionen är framtagen i en non woven kvalitet, som är lätt att sätta upp. Applicera limmet direkt på väggen och sätt upp tapeten kant-i-kant utan överlappning. Det blir lättare att tapetsera samtidigt som det ger ett vackrare slutresultat. Med Fioton non woven 2nd edition har du möjlighet att skapa uppmärksamhet och personlighet i ditt hem - på en enda vägg eller i hela rummet. Fioton non woven 2nd edition ger dig en uppsjö av alternativ med olika mönster."










Foto:
Fiona Walldesign.





Altan


Vilken altan är du?
Själv drömmer jag om en amerikansk altan/veranda...











Foto: Sköna hem


Nyheter från Boråstapeter


Boråstapeter har kommit ut med två nya kollektioner Ornament och Every day.

Ornament
Boråstapeters nya eleganta kollektion Ornament låter tapeterna smycka väggarna med olika mönster. Kollektionen riktar sig till människor som vågar låta reseintryck från hela världen ta plats på väggarna, som samtidigt värdesätter en exklusiv känsla. Tapetdesignen är utformad för att sätta prägel på väggarna och komplettera ett i övrigt stilrent möblemang.

 – Resandet är en stor och spännande del av våra liv, vi vill öppna upp för möjligheten att visa det även med tapeter, säger Hanna Wendelbo-Hansson, designansvarig på Boråstapeter.

Kollektionen Boråstapeter Ornament finns ute i butik från 23 maj.











Every day
Boråstapeters kollektion Every Day är framtagen för att passa hemmets alla rum. Kollektionen andas en folklighet som gör tapeterna lättplacerade samtidigt som de förhöjer hemmamiljön på ett naturligt sätt. Every Day har många kombinationsmöjligheter med växtinspirerad design, dämpade färger och pudertoner.

 – Det är det genomgående nordiska avtrycket som vi har velat fånga i våra tapeter, berättar Ingela Wingborg, ansvarig designer på Boråstapeter. Med böljande, slingrande mönster som tar in växtligheten i hemmet får vi en ljus stil som håller över tid utan att vara alltför klassisk.

Kollektionen Every Day finns ute i butik från 19 juni.

 








Foto: Pressbilder Boråstapeter.




Skönaste uteplatsen


Nu kan du vara med och tävla med IKEA Livet hemma. Fixa, pimpa, tipsa och dela med dig av din plats i solen! De tre mest inspirerande bidragen vinner varsitt presentkort på IKEA.

Klicka här för att vara med och tävla, tävlingen pågår fram till den 10 Juni.



Foto: IKEA Livet hemma.


En annorlunda tavla


En annorlunda tavla från Therese Sennerholt, lite roligt med kontrasterna i tavlan. Vackert textat och ett kraftfullt språk.



Foto: Therese Sennerholt Design


Njut av dagen


I dag på vår promenad i spåret så såg vi en kvinna som vi fascinerades över...

Hon gick för sig själv i lagom takt, log lite och doftade lite då och då på sin lilla syrenblomma som hon hade plockat under promenaden. En liten obetydlig gest, men det såg ut som kvinnan verkligen levde i nuet och njöt av vårens dofter och grönska.  Det var på någotvis härligt att se och det gör att man får sig en tankeställare. Man säger alltid att man ska njuta av stunden, vara i nuet, fånga dagen osv. Men gör vi verkligen det? Kvinnan som vi mötte i spåret gjorde i varje fall det...

Att leva här och nu är verkligen en konst, men för varje sekund och dag som går så är det ditt liv som pågår, njut och lev som om dagen var den enda dagen i ditt liv!





”Vill du bli lycklig en dag, drick en flaska vin. Vill du bli lycklig en månad, skaffa dig en kvinna. Vill du bli lycklig hela livet, skaffa dig en trädgård.”

Kinesiskt ordspråk




Välkommen långhelg


"Kristi himmelsfärds dag är inom kristedomen dagen då Jesus efter återuppståndelsen enligt Nya Testamentet lämnade jorden och fördes upp till himlen inför elva av apostlarna. Dagen infaller 39 dagar (den 40:e dagen) efter påskdagen.

Kristi himmelsfärds dag har firats sedan mitten av 300-talet, eventuellt 375. Högtiden har också kallats betessläppningen, eftersom det var då man lät korna gå ut på bete. I vardagligt tal benämns dagen ibland Kristi himmel eller Kristi flygare."


Källa: Wikipedia


Hur firar ni dagen?
Nä, det är nog inte så många som firar denna dag alls, utan helt enkelt bara ser fram emot en skön långhelg.
Så gör i varje fall vi...
Så i dag efter en lång frukost i lungt tempo blir det en rask promenad i spåret och sedan hockey resten av dagen. Ja, något blogginlägg lär jag nog också hinna med. I morgon blir det nog en tur till blomsterlandet med min kära väninna. God mat och lite vin ska vi nog också kunna klämma in under helgen!

Trevlig flygardag, kram!




Foto: Nenne Fransson


Månadens tänkvärda ord


Alla kan vi behöva en egen plats för återhämtning...




Ute blir inne


Är ni som mig som suktar efter inspiration? Då måste jag tipsa om en bok som jag själv är väldigt sugen på "Ute blir inne".

”Ute blir inne” är en idé- och inspirationskälla för alla som vill ha en snygg och lättskött trädgård, eller balkong, utan att egentligen vara traditionellt trädgårdsintresserade. Man behöver nämligen inte vara odlare eller ha gröna fingrar, och det krävs ingen förmögenhet, för att kunna skapa en vacker och funktionell utemiljö."

Mer information om boken hittar du här.







Foto: Ute blir inne.



Tvål


Tvål med märkt Bra Miljöval hos Lagerhaus.
En kemisk produkt märkt med Bra Miljöval har så liten miljö- och hälsopåverkan som bara är möjligt. Enkel, stilren och ett bra miljöval, är den perfekta kombinationen enligt mej.



Foto: Lånad från bloggen Qreate.






Bak & slappar dag


Hur har ni det denna lördag?
Själv har vi det otroligt bra! Inget inplanerat där med ingen stress, bara mysa och baka hela dagen. I dag fyller vår söta, lilla Freja år, hela 6 år blir hon! Vovven på bilden fick hon i födelsedagspresent av oss, nöjd och belåten somnade hon med den i soffan. Nu ska vi köra över lite brownies till våra söner som bor i närheten, hoppas dom är hemma så att vi kan överraska dem.

Ha en bra lördag, kram!






Foto: Nenne Fransson




Gör dig redo


Gör dig redo för sköna och enkla sommardagar! En mix av ljusa naturfärger och blått skapar tillsammans med tvättad linne en naturlig och härlig känsla. Precis en sådan härlig och enkel sommar hoppas jag på!









Foto: Pressbilder H&M


Häng fram kläderna


Nu är det väl ändå hög tid att plocka fram vår och sommarkläder! Varför inte hänga fram dina finaste kläder och låta dem smycka ditt rum. Här nedan kan ni se IKEA´s pressbilder på hur fint och tufft det kan bli i rätt rum. Se även hur man kan piffa till ställningarna med snöre eller läderband, kul idé tycker jag!











Foto: IKEA Livet hemma.




Badrumstrend 2012


Jag har fått i uppdrag att ta fram 4 st. stilpaket för ett jätte stort ombyggnadsprojekt (stambyte) i Sundbyberg. vilket gör att, trendspaning vad gäller badrum och kök, blir mitt fokus ett tag framöver.

Vart vänder vindarna då, vilket håll blåser det åt?
Jo, min kära läsare...terrakotta är tillbaks igen!

Nu strävar vi helt enkelt åt varma jordiga färger. Svart och vitt är stilsäkra klassiker, men i höst väljer vi även varma chokladbruna toner med accenter i lagunturkost eller puderrosa. Även ostrongrått med inslag av antracit och purpur. Även guldkranar och mosaik i guldiga varma toner är hett.

Men nu är det ju inte ett badrum jag ska välja en stil till, utan det är ca: 250-300 badrum. Dessutom är det hyresrätter så ett långsiktigt och hållbart tänkande är prio ett, men det ska dock kännas spännande och modernt.

Så, terrakottaplattan som ger en känsla av att man befinner sig någonstans i södra Frankrike, kanske jag får lägga åt sidan. Även purpur färgen skulle nog inte funka i en hyresrätt. Men vi får se något spännande blir det i varje fall.

Min spaning och samling av inspiration fortsätter...




Färgkarta för 2012 i badrum:




Foto: Badrumstrender.




Arbeta hemmifrån


Visst är det alldeles fantastikt att ha ett arbete som man även kan utför hemmifrån! I dag och i morgon blir det arbete i hemmet samtidigt som jag pysslar om min 15-åriga dotter som har haft 40 graders feber i en hel vacka och som har lunginflammation. Usch, det var riktigt länge sedan hon var så här dålig men nu har hon fått en ny, starkare penicillinkur, så nu hoppas vi att hon kommer att må bättre!

Hoppas att ni får en bra  tisdag, kram!





Foto: Nenne Fransson


Inred med färg


Vilken är din favoritfärg?
Kungligt blått, bleka pasteller eller ärtigt grönt? De stora modehusen välkomnar den efterlängtade våren med färgstarka kläder på catwalken. Men även inredningen influeras och påverkas, här nedan kan ni se hur man har hämtat inspiration från modet.













Foto: Dalani Hom and living



Läslust


Åh, äntligen har jag blivit drabbad av läslust! Efter lååång period utan en endaste bok, ja förutom inredningsböcker förståss, så har jag återigen fått läslusten tillbaka. I dag har jag precis läst ut en bok, så nu är jag på jakt efter en ny spännande bok innan läslusten försvinner runt hörnet igen.

Tar tacksamt emot några tips, helst verklighetsskildringar...



Foto: lånat från nätet.



Skapa din drömbalkong


Balkongkvällen hos Rappne var mycket givande. Trädgårdsdesigner Malin Sköld föreläste om hur man på ett enkelt men strategiskt sätt kan få sin drömbalkong, terrass eller trädgård. Så hör gör man då? Planering är A och O!

Här nedan följer en checklista som ni kan ta hjälp av:


1: Användning
Fundera ut vad du vill ha balkongen till, drömmar, önskemål eller behov.

Vill du tex. odla på balkongen?





...eller vill du ha en mysig plats i solen där du kan läsa och koppla av...



eller har du behov av en mysig matplats...?



2. Karaktär
Karaktär kan vara ett tema, känsla eller färgtema. Nedan ser ni samma balkong med olika färgteman.





3. Planering
Skissa och skapa även en moodboard. Här kan du även fundera ut hur du vill ha det på golvet och väggarna, ska du ha matta eller trätrall? Spaljé eller vikvägg i pil osv. Fundera även ut vilka möbler som bäst passar ditt behov.





4. Odlingskärl
Vilka odlingskärl du ska ha beror på vilka typer av växter du ska ha. Ska du plantera perenner är det bra med kärl som inte spricker i kylan. Tänk på att teracotta och betong krukor spricker under vintern. Fundera ut om du ska ha krukor, amplar och/eller balkonglådor.
Se till att alla dina kärl, oavsett vad du använder, har drenering både för att dina blommor ska få syre men även för att rötterna inte ska drukna i vatten.




5. Växter

vilket läge har din balkong? Är den solig eller ligger den mest i skugga? Välj växter som passa just din balkong.
Du kan även ha en balkong som har ett heltäckande räcke där solen inte når ner på golvet men når övriga balkongen. Då kan du blanda din växter på balkongen.

Till en skuggig balkong eller plats passar tex:

Brunnera
(flerårig)



Fuxia



Snöflinga
Just den vita är extra tålig i skugga.



Funkia




Till en solig balkong eller plats passar tex:


Femtungan
(1 årig)




Cubea
klängväxt/klockranka (1 årig)



Tips på bra träd att odla i kruka:
Dvärgsyren på stam, det bästa balkongträdet enligt många. Vackert träd med härlig blomning och syrendoft.



Carmencitarönn




6. Övrig inredning
Tex. belysning, vatten och utsmyckning.


Vinterförvaring


Tänk på att dina perenner som står i krukor ska klara kylan under vintern, slå in krukan i bubbelplast eller frigolit, ställ krukan på ett ligg/sittunderlag och ställ in krukorna mot husväggen så klara de nog kylan under vintern.

Med dessa steg så kommer du nog att få en balkong, terass eller trädgård som är både vacker och genomtänkt. Lycka till!

Bilder från gårdagens föreläsning...















Balkongkväll i slottsträdgården


Vi fortsätter ett tag till på temat balkong...
I morgon (torsdag) ska jag till Bosse Rappnes slottsträdgård på en föreläsning & inspirationskväll, det ser jag verkligen fram emot. Hoppas att åka där ifrån med massor av inspiration som jag kan dela med mej av till er.

Kvällens innehåll:

"Låt din balkong förvandlas till ett trivsamt och användbart uterum! Med rätt planering, inredning och växter skapar du ditt drömrum. Vi visar hur du gör om din balkong till en frodig oas, ett lekfullt rum för barnen, en trendig matplats, en rofull läshörna eller en kompakt köksträdgård. Möjligheterna är oändliga!

Vi kommer att prata om smart planering för liten yta, olika stilar, inredning och så växter förstås.

Vi ger tips på bra växter för alla lägen och visar våra favoritväxter gällande sommarblommor, perenner, klängväxter, buskar och träd.

Du får förslag på lämpliga planteringskärl, ger tips för lyckade planteringar och delar med oss av våra bästa skötselråd. Vi kommer att demonstrera och inspirera till färgstämda och effektfulla samplanteringar."






Foto: Slottsträdgården Ulriksdal.



Boktips


Visst är det kul med lite pyssel! Gjuta i betong är något som jag verkligen måste pröva på, måste nog införskaffa mej denna bok.



Finns att köpa hos Adlibris.


Balkonghäng


Efter super trevlig valborgskväll hos min syster & hennes man igår så var det skönt att få en lugn fixardag på balkongen med massor av sol. Så dagens pyssel blev lite balkongfix och en massa balkonghäng i solen. Vi har ju inte så stor balkong så man får liksom göra sitt bästa av den ytan man har.

Höger sida:



Vänster sida:



Detaljer:

















Det var allt för idag, tack och hej!

Önskar er alla en fortsatt skön dag/kväll!

Egna foton.