Bloggtorka

 
I bland händer det saker i livet som gör att man får lite svårt att hitta inspiration till att blogga. Just nu är det är det en sådan period för vår del, så där av har det vart lite glest med inläggen här på bloggen. Men jag kommer tillbaks med ny energi och (förhoppningsvis) med nya inspirerande inlägg.
 
Slänger in en fin sommar bild på vår lilla hund Freja från älskade Öland. Här har hon varit och "stulit" en liten pinne från vedboden. =) Jag bara älskar hennes talande ögon!
 
 
Foto: Room Desig Nenne
 
 

Trendrapport 2013-2014

 
Dagen för min del började med en föreläsning med Lotta Ahlvar från Svenska moderådet.
 
Fresh Start
Säsongens krispiga färgtema leker bland annat med soberpaletten; rosa, solgult, vitt och orange. Detaljer som utmärker säsongens tema "Fresh" är färska blommor, som ger en quick fix och en knoppande fräschör i hemmet.
 
 
Re-fresh
Miljövänligt prioriteras och förändrade konsumtionsbeteenden skapar nya fräscha möjligheter för inredningsbranchen. Re-fresh handlar om att fräscha upp det man redan har. Att skapa en ny känsla genom att göra om, laga och måla om. Göra om , recycla och att taga vad man haver är ledord som också favoriseras ur klimatperspektiv.
 
 
Fresh-er
Är säsongens trädgårdstema. Här handlar det om att njuta av pinfäsrska primörer från köksträdgården och att vara nära naturen både fysiskt och ur konsumtionsperspektiv. En frivillig enkelhet prioriterar hälsa och kvalitetstid och att minska sitt ekologiska fotavtryck på jorden engagerar många.
 
Formgivning och influenser
I formgivningen syns härliga färgeffekter, en hel del influenser från hantverk och svunna tider, samt en stor dos humor. Folkloremönster, batik och organiska mönster i bland annat kuddar och textiler.
 
 

Detta var ett axplock av årets och kommande årets trender, självklart ska man inte stressa upp sig över trender och skynda sig att göra om hemma. Nä, lägg till en rosa kudde, lite färska tulpaner eller bara ha det som du har!
 
Kram Nenne
 
 
 
 

Äntligen Formex


Då var det äntligen dags för Formexmässan, jag lovar att återkomma med trender för 2013 här på bloggen.
 
 
 

Kakel & klinker

 
Kikar in en snabbis här på bloggen, kännde att jag behövde en paus i från kakel och klinker. Håller på att leta fram lite inspiration till 250-300 badrum och kök till vårt nya fina hus i Sundbybergs centrum.
 
Önskar er en bra dag!
 
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 

Personliga rum

 
Har ett nytt och roligt projekt på gång på jobbet. Ska tillsammans med en arktiektbyrån ta fram 4-6 stycken stilpaket för badrum och kök, till ca:250 stycken lägenheter. Så nu blir det lite extra span på badrum och kök framöver, dock inte med kakelugnar. ; )
 
Hur skönt och romantiskt skulle det inte vara att krypa ner i detta badkar?
 
 
 
 
 
 

Spira

 
Nu vill jag har sommar, sol, bad och kläder från Spira!
 
 
Foto: Spira.me
 
 
 

Formex 2013

 
Då var det snart dags att besöka Formex där temat går under namnet Fresh. Som vanligt längtar vi till ljusa, härliga vårfärger efter en lång mörk vinter.
 
 
 
"I vårens tema bildar trärena ytor, rotting och andra enkla, naturliga material basen, och mönstrade textilier med en artistisk touch bidrar med en upplyftande färgklick. Vattenfärgseffekter som doppats, sprayats, batikfärgats eller målats med svepande penseldrag i spontana mönster blir stora favoriter i en look som är naiv, men samtidigt sofistikerad, avskalad men fortfarande romantisk. Säsongens krispiga färgtema leker med sorbetpaletten; rosa, solgult och himmelsblått kombineras med en bas av vita nyanser, bruna naturtoner och matta metaller som guld och koppar."
 
Tre detaljer som utmärker säsongens tema ”Fresh”:

Färska blommor, som ger en knoppande fräschör i hemmet.

Vaser och krukor i alla former, de hör till säsongens nyckelprodukter.

Textilier och tapeter med vattenfärgseffekter; det naiva, romantiska och poetiska syns i många utföranden i vår.
 
Låter som man kommer att längta till våren ännu mer efter mässan...