Trendrapport 2013-2014

 
Dagen för min del började med en föreläsning med Lotta Ahlvar från Svenska moderådet.
 
Fresh Start
Säsongens krispiga färgtema leker bland annat med soberpaletten; rosa, solgult, vitt och orange. Detaljer som utmärker säsongens tema "Fresh" är färska blommor, som ger en quick fix och en knoppande fräschör i hemmet.
 
 
Re-fresh
Miljövänligt prioriteras och förändrade konsumtionsbeteenden skapar nya fräscha möjligheter för inredningsbranchen. Re-fresh handlar om att fräscha upp det man redan har. Att skapa en ny känsla genom att göra om, laga och måla om. Göra om , recycla och att taga vad man haver är ledord som också favoriseras ur klimatperspektiv.
 
 
Fresh-er
Är säsongens trädgårdstema. Här handlar det om att njuta av pinfäsrska primörer från köksträdgården och att vara nära naturen både fysiskt och ur konsumtionsperspektiv. En frivillig enkelhet prioriterar hälsa och kvalitetstid och att minska sitt ekologiska fotavtryck på jorden engagerar många.
 
Formgivning och influenser
I formgivningen syns härliga färgeffekter, en hel del influenser från hantverk och svunna tider, samt en stor dos humor. Folkloremönster, batik och organiska mönster i bland annat kuddar och textiler.
 
 

Detta var ett axplock av årets och kommande årets trender, självklart ska man inte stressa upp sig över trender och skynda sig att göra om hemma. Nä, lägg till en rosa kudde, lite färska tulpaner eller bara ha det som du har!
 
Kram Nenne
 
 
 
 


Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer

Cathy Dillner säger:

Fin och bra sammanfattning!

Svar: Tack söta! =) /Mvh Nenne
Nenne Fransson

[2013-01-20, 12:04:38]
http://smadidesign.blogspot.se/