Sneak peak

 
Snart är matbordet och stolarna färdigmålade, min Darling är så duktig! Här ser ni också vad jag har fyndat på Rusta, tallrik, assietter och bestick för en liten överkomlig summa, kul! Linneservetten som skymtar har jag sytt själv, fler bilder på dessa kommer lite längre fram.
 
Nu ska jag krypa till kojs, tack för att ni kikar in!
 
Kram
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 
 

Bye bye 90-talet

 
Efter många om och men så har vi äntligen beslutat att säga farväl till eken och 90-talet. Nu målas bord och stolar om till enkelt vitt. Vilken tur att jag har en sådan händig karl som gör så fint, love u!
 
Nu blir det X-faktor och en stillsam kväll, kram!
 
Ps. Tobleronemuffinsarna var supergoda och lätta att göa, ni måste pröva! =)
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 

Tobleronemuffins

 
 
Photography and styling Katie Quinn Davies
 
 
200 grader i ca 15 minuter

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
1 Toblerone
+ stora muffinsformar

1) Smält smör
2) Hacka halva Tobleronen i grova bitar
3) Vispa ägg och socker poröst
4) Blanda vetemjöl, kakao, salt, vaniljsocker och bakpulver och häll det i blandningen
5) Blanda i Tobleronebitarna och smöret och vispa noga
6) Häll blandningen i muffinsformarna och lägg in de i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter
7) När muffinsen är klara lägger du en bit (eller en halv..) Toblerone på varje muffins och låter den smälta på muffinsen.
 
 
 

Personlig charm i husets hjärta

 
Kök och matplatser där man blandar nytt och nött blir oftast peronligt och charmigt, vilken är din favorit?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kloka ord

 
Dalai Lama svarade på frågan om vad som förvånar honom mest?

-Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar, sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan.

Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet, följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden.

Hon lever som om hon aldrig skulle dö och så dör hon utan att ens någonsin ha levt.
 
 
 
 

Julromantiker

 
Här om dagen dök det ner lite julstämning i brevlådan, julromantiker som jag är så blev det en mysdag med kaffe och julinspiration. Jag älskar tiden före jul, då kan man mysa med glögg och pepparkakor i familj och vänners sällskap. Pynta julfint här hemma, planera inköp, baka osv. allt utan stress.
 
Kvällen innan när man avnjuter årets första skinkmacka med ett glas julmust till och en tänd brasa, ja då blir jag som barn på nytt! Kvällen innan är på något vis bättre än självaste julafton, stämningen ligger i luften samtidigt som ett härligt lugn infinner sig, det är väl antagligen det som kallas för julfrid.
 
Lite tidigt kanske att redan nu drömma sig bort vi har ju lite annat att fira innan som allhelgonahelg och Lucia. Så nu ska jag njuta av hösten och dess vackra färger och ta en promenad med min lilla fyrbenta vän Freja.
 
Ha det gott, kram!

 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 

Månadens tänkvärda ord

 
Keep the faith!
 
 
 

Dax för lite kreativitet

 
Att få skapa är ett underbart sätt att koppla av på. Man är helt fokuserad på det man gör, vilket gör att man släpper eventuella stress och krav som man kan ha. Och för att koppla av riktigt ordentligt så sätter jag på en skiva (som min kära "Bonus-svärfar" Bo har fixat till mig) Beethovens pianokonsert nr.5, fin musik!
 
Senare i kväll blir det Mindfulnnes inne i stan (åh, vad jag ser fram emot det!) och efter det blir det att slappa i soffan och njuta av Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar med mina älsklingar.
 
Ha det gott & tack för att du kikar in, kram!
 
 
Foto: Room Design Nenne
 
 
 

Influenser från det förflutna


IKEA lanserar en enkel, vacker bricka med influenser från det förflutna. Brickan heter OMVÄXLANDE och är designad av David Wahl.
 
Inspirationen är hämtad från tidiga offentliga rum som lantbruk, fabriker, skolor och sjukhus under ett sent 1800-tal. En mycket stilren bricka med en hälsning i form av en stämpel från Älmhult i Småland. 
 
Kommer i färgernai svart och turkos.
 
 
 
 
 
 
 

Jul på IKEA

 
Kanske lite tidigt men varför inte förbereda sig i god tid istället för att stressa in i det sista! Nu slår IKEA upp portarna för julen och all dess julpynt.
 
Massor med LED-ljus lyser upp den lilla hallen och gör den ännu mer hemtrevlig och välkomnande.
 
 
Vackra julklappspapper med fantasifulla dekorationer med inslag av textil.
 
 
 
Prisvärda julkulor att hänga i granen eller lägga på ett kakfat som dekoration.
 
 
Pressbilder från IKEA samt IKEA Livet hemma.
 
 
 

Mindfulness

 
I går var jag på något som jag borde har varit på/gjort för flera år sedan... jag var på Mindfulness! Är ni stressade, utbrända eller har några andra negativa, fysiska stressymptomer så kan jag varmt rekommendera detta. Vilken positiv inverkan detta hade på mig, helt underbart!
 
Mindfulness - att landa i nuet är stresshantering
 
"Mindfulness är en uråldrig metod som kan hjälpa dig att hitta balans i livet. Med regelbunden övning kan detta bli ett sätt att minska stress och oro. Mindfulness tar fasta på ögonblicket. I översättning betyder mindfulness sinnesnärvaro eller medveten närvaro. Det är ursprungligen en meditationsmetod inom buddismen som har använts i tusentals år."
 
Vill du läsa mer så klicka in här hos Vårdguiden.
 
 
Foto: Lånat från Nova Harmoni
 

DIY paket

 
Visst är det roligt att få ett enkelt, personligt, inslaget paket och jag lovar att det är ännu roligare att göra dem också!
 

Foto: Room Design Nenne
 
 

Holme Gaard

 
Mixed Double från Danska Holme Gaard.

Små söta skålar att servera kryddor i till bords.
 
 
 
Vackra ljusllyktor från årets julkollektion.
 
 
 
Pressbilder: Holme Gaard
 
 

Bara en dotter

 
Är en stark berättelse/självbiografi om en oönskad flicka som växer upp i Indien och klara sig väldigt bra här i livet trots alla motgångar. Finns att beställa på Adlibris.com, alla intäkter för sålda böcker går till utsatta barn.
 
"Sarita föds i Punjab i Indien in i en familj, som sedan tidigare har två döttrar. Föräldrarna som starkt önskat sig en son riktar sin besvikelse mot den nyfödda och byter ut henne mot en pojke de antar som sin egen son. När resten av familjen flyttar till Norge lämnas Sarita kvar för att arbeta som tjänare hos släktingar i Punjab. I praktiken blir Sarita en slav.

Som 16-åring återförenas Sarita slutligen med sin familj i Norge. Miljöombytet ändrar dock inte hennes situation: Sarita fortsätter att vara ett offer i sitt mansdominerade hem. I det nya hemlandet börjar däremot den stärkta flickans själsliga utveckling. Den unga kvinnan, medveten om sina egna rättigheter, utvecklas slutligen till en stark försvarare av många förtrycktas rättigheter."
 
Bara en dotter av Sarita Skagnes
 
 
 
 

Stickers från Ferm Living

 
För alla er med en lekfull lust till inredning så har Ferm Living en massa roliga och vackra stickers att erbjuda.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rått, lantligt & industriellt

 
Vardagsrum med en skön blandning av olika stilar.
 
 
Bistrokök med coola vägglampor från IKEA. Orden på dörren ska visst sammanfatta familjelivet, men nu måste jag för en gång skull vara kritisk... allt det där vet man ju att man måste göra, det vill man väll inte bli påmind om? Nä, bättre hade varit med en massa positiva och njutningsbara aktiviteter istället, det kan behöva läsa och bli påmind om, tycker jag. Annars var det en rolig idé!
 
 
 
 

Flügger deltar i kampnen mot bröstcancer

 
En av nio kvinnor drabbas varje år av böstcancer. Varje år i oktober gör Rosa Bandet det möjligt att bidra till forskning om bröstcancer.
 
På Flügger har de valt att lansera en specialdesignad tapet och för varje såld rulle går 50 kr till Rosa Bandet. Tapeten heter Florence och har designats av Elsa Krogh som är en av Flüggers skickligaste tapetdesigner.
 
Tapeten Florence kostar 549 kr per rulle och säljs i Flügger färgs butiker och på Flugger.se
 
Alla sätt att bidra med pengar till forskning mot bröstcancer är bra, med Florence kan du bidra till forskning mot cancer samtidigt som du får en vacker tapet på dina väggar.
 
Själv tycker jag att det är en fin idé och en väldigt vacker tapet!
 
 
Kulörnummer: Brun 4387 och Rosa 3402.
 
Pressbild: Flügger