Framtidens boende

 
Fjärrvärme, kakelugn och vita väggar. Det är framtiden för vårt boende. I alla fall när svenskarna själva förutspår utvecklingen. Detta och mycket mer avslöjas i den helt nya Trendrapporten från Svensk Fastighetsförmedling.
 
Miljö hetaste inredningstrenden enligt svenskarna
 
Svenskarna har tröttnat på vansinnekomsumtionen och slit- och slängshopping. Miljömedvetenhet och långsiktighet är en stark trend för framtidens inredning. När svenskarna själva listar inredningtrender svara majoriteten, 51 procent "miljömedvetna materialval och långsiktiga möbelval".
 
 
Ljust och fräscht
 
En viktig del av inredningen i ett hem är väggfärgen. Svenskarna tror att vitt blir fortsatt populärt i framtiden. Hela 67 procent väljer vit väggfärg följt av beige (26 procent) och grått (23 procent). Yngre personer, mellan 15-30 år, är mer vågade i sina färgval. Här är blått och grönt vinnande alternativ.
 
 

Flexibelt boende

 

Ett växande intresse för arkitektur med fokus på öppna umgängesytor. Det är framtiden för svenska hem menar bostadsarkitekten och VD:n på Utopia Arkitekter, Emma Jonsteg. Svenskarna själva håller med. Men helst vill de kunna ändra inredning med en knapptryckning.

 

I framtiden kommer arkitekterna och bostadsbyggare att få fullt upp med att skapa fler flexibla planlösningar efter svenskarnas mer variereande livssituationer. Emma Jonsteg tror att det bland annat är inom detta område som vi kommer att se den allra snabbaste utvecklingen de kommande åren.

 

 
Foto & källa: Svensk fastighetsförmedling

 



Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer