Valnötsbröd


Så vart det lite nybakat bröd så här på kvällskvisten. Baka går numera så mycket lättare med min älskade Kitchen Aid.



Foto: Room Design Nenne
 
 
Valnötsbröd
Ingredienser:
 
25 g jäst
5 dl vatten
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
100 g valnötskärnor
5 dl finmalet rågmjöl
7-8 dl vetemjöl special (även vanligt fungerar)
 
Gör så här:

Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sönderbrutna nötter, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Spar lite mjöl till utbakningen.
 
Arbeta i hop till en smidig deg. Jäs övertäckt i ca 45 minunter. Knåda degen lätt. Dela i 2 delar och forma till runda bullar eller två limpor. Lägg på plåt och jäs 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
 
Pudra gärna mjöl över och skär några snitt med en vass kniv. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och sänk samtidigt till 200 grader. Grädda 35-40 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 


Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer