Årets glögg från Blossa

 
En smakbladning av svensktradition och fjärran österns frukt... katjing, så har vi årets Blossa!
 
I år har glöggen fått smak av den Japanska citrusfrukten yuzu och kryddigheten från ingefära.
 
"– BLOSSA 12 smakar gott rumstempererad, varm eller kall med söta tilltugg som mandelpepparkakor och marsipangrisar, säger Åsa Orsvärn, chief blender på BLOSSA. Det söta ger en bra balans till syran i glöggen. Mild ost med fikonmarmelad eller en tallrik med färsk och torkad frukt, som vinteräpplen, mandariner, sharon och dadlar passar också utmärkt".
 
Den finns att beställa redan nu för er som inte kan hålla er till advent. Vill ni beställa en flaska så klicka här.
 
 
 
 
Lite glögghistoria
 
Redan på medeltiden drack man kryddat vin i Europa. Det ansågs hälsobringande. På 1890-talet blev glöggen en svensk jultradition att räkna med. Ordet glögg kommer från "glödga", som betyder "att värma upp".
 
Blossas historia börjar 1917:
 
En av de första vinhandlarna som sålde färdigblandad glögg i sekelskiftets början var J.D. Grönstedt & Co i Gamla stan i Stockholm. Deras glögg var smaksatt med sockerlag, russin, sötmandel, kanel, kardemumma, nejlikor och vanilj. Samma recept används än i dag till BLOSSA Glögg. På1990-talet började andra företag göra sina egna glöggar. För att särskilja sig lanserade Vin & Sprit varumärket Blossa år 1993.
 
Receptet från JD Grönstedts & Co användes fortfarande och det används än idag. Sedan 2003 släpper vi dessutom en årgångsglögg med ny smak varje år. I år fyller alltså Blossa årgångsglögg tio år.
 
 
Pressbild: Blossa
 


Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer

svärmor säger:

Nej, vi håller väl på traditionerna och väntar till
advent, eller......?

Svar: Jo, fast lite förhandstips är ju alltid kul! ; )
Nenne Fransson

[2012-09-24, 20:49:18]