Nöt- och chokladskorpor


Är det något som jag älskar så är det att baka, jag önskar bara att jag hade mer tid till det. Här är ett recept som jag ska pröva redan till helgen.



Nöt- och chokladskorpor

INGREDIENSER (45 st)
½ dl valnötter
½ dl pinjenötter
½ dl hasselnötter
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao

Steg 1 Sätt ugnen på 200°C. Hacka de olika nötsorterna grovt.
Steg 2
Rör matfett och socker vitt och poröst. Använd gärna elvisp.
Steg 3 Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg så att smeten inte delar sig.
Steg 4 Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner kakao, nötter och mjölblandningen i äggvispet.
Steg 5
Klicka ut degen på en bakpappersklädd plåt i 3 längder, ca 30 cm långa.
Steg 6 Grädda längderna mitt i ugnen 10–15 min.
Steg 7 Låt längderna svalna på plåten. Skär dem i 45 bitar, 2 cm breda.
Steg 8 Låt skorporna torka i eftervärmen så länge som det behövs. Hur länge, beror på hur mycket eftervärme ugnen ger. Skorporna kan stå i ugnen allt från 15 min till en hel natt.

Foto och recept: Mästerkocken.



Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer