Smaksätt ditt eget te


Det är lätt att göra eget smaksatt te. Svarta teer och
oolongteer passar extra bra, och kan smaksättas med
till exempel färska kryddor som citrongräs, mynta, limeblad, ingefära eller citronmeliss, eller torkade
kryddor som kanel, kardemumma eller stjärnanis.
Krossa kryddorna lätt och koka upp dem tillsammans med vattnet. Låt teet dra tillsammans med
kryddorna. Sila av teet och låt eventuellt kryddorna
ligga kvar i koppen som dekoration. Söta gärna med
Det är lätt att göra eget smaksatt te. Svarta teer och oolongteer passar extra bra, och kan smaksättas med
till exempel färska kryddor som citrongräs, mynta, limeblad, ingefära eller citronmeliss, eller torkade kryddor som kanel, kardemumma eller stjärnanis. Krossa kryddorna lätt och koka upp dem tillsammans med vattnet. Låt teet dra tillsammans med kryddorna. Sila av teet och låt eventuellt kryddorna ligga kvar i koppen som dekoration. Söta gärna med lite honung eller råsocker.

(Oolongteer tillverkas främst i Kina och Taiwan. Det som skiljer dem från andra teer är att man använder sig av kraftigare, mer fullvuxna blad istället för späda, nya blad. Man brukar säga att oolongte är ett mellanting mellan grönt och svart te eftersom bladen är lätt oxiderade. Detta görs genom en avancerad process där bladen rullas och utsätts för syre och sedan rostas snabbt för att stoppa oxideringen).




keramikern Lena Ihrmans tekopp, från Lustfyllt.

Bild lånad av Hus och hem.






Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer