Drinktilltugg eller mat för många


Blir ni många?
Då är den här låmgpannepajen med mycket grönsaker och fetaost perfekt. Receptet kommer från Leva & Bo.
Om man inte vill ha den vegetariskt så kan man utöka fyllningen med skinka. Pajen passar att äta både varm eller kall.





Pestopaj för många

10 bitar, eller cairka 25 mindre bitar

Botten:
6 dl siktat dinkelmjöl
3 krm salt
250 g kallt smör
4 msk vatten

Fyllning:
4 paprikor
3 rödlökar
1 stor squash
200g champinjoner
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm nymald svart peppar
200g fetaost
7 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl standardmjölk
1 burk pesto, 200g

Botten:
1.Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en långpanna, ta lite deg i taget. Nagga botten med en gaffel.
3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.
4. Fyllningen: Skär grönsakerna i mindre bitar. Läggdem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar.
5. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen cirk 25 minuter. Rör om då och då. Ta ut grönsakerna och häll över dom i ett durkslag så att all vätska rinner av.Låt grönsakerna svalna.
6. Fördela grönsakerna i det förgräddade pajskalet. Smula över osten. Vispa ihop ägg, grädde, mjöl och pesto. Häll äggstanningen över grönsakerna.
7. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genomgräddad och har vacker färg, 40-45 minuter.






Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer

Mormor säger:

Mums, kommer att testa när alla mina vänner är hos mig :-)

[2011-07-11, 18:33:00]