Mumsiga minipajer till kräftskivan


Då var det åter igen dax för att duka upp till kräftskiva i trädgården.
Bjud in dina vänner och ornda med en härlig augustifest.
Och vad passar inte bättre en minipajer till kräftkalaset...
Jag hittade två mumsig minipjaer i tidningen "mitt kök" som jag ska pröva. Tänkte att ni också vill ha recepten.




Här kommer recepten på två mumsiga minipajer.




Anjovistarteletter
6 Tarletter

Pajdeg:

150 gram smör
3-31/2 dl mjöl
1-2 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning:

100 gram strimlad purjolök
105 gram skivade champinjoner
1 burk ansjovis, 125 gram
2 dl riven ost
3 ägg
2 1/2 dl mjöl
smör
salt och peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 gader. Blanda i hop mjöl och smör till en gryning massa. tilsätt vatten och saltet och arbeta ihop till en deg. tryck ut degen i ungsfasta formar. Nagga med gaffel ochställ formarna i kylen ca. 30 minuter. Strimla purjolöken och skiva champinjonerna fint. Fräs purjolöken i lite smör tills den mjuknar. fräs sedan champinjonerna tills det vätskat av sig och vätskan kokat bort.Fördela purjolöken och chmpinjonerna i pajskalen. Lägg två ansjovisfiléer i ett kryss över de frästa grönsakerna. Täck med riven ost. Vispa i hop mjölk och ägg till en äggstanning. Salta och peppra. Häll stanningen i pajformarna. Grädda i ca: 20 minuter.





Ostpajer med heta räkor

20 stycken

3 dl vispgrädde
5 ägg
1 tsk salt
1 krm svart peppar
1/2 tsk paprikapulver
3 dl gratängost, riven
1 dl västerbottenost, riven
Fyllning:

250 gram räkor, skalad vikt
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl purjolök, fin hackad
2 msk sweet chilisås
1 tsk lime, pressad saft
1 tsk honung
1 msk citronmeliss, hackad
salt, svart peppar
persilja
20 mazarinformar i aluminium
smör till formarna
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Ställ smorda aluminium formar på en plåt. Vispa samman ägg och grädde i en skål. Tllsätt salt peppar och paprikapulver. Fördela äggsmeten i formarna. Bland gratängost och västerbottenost och fördela i formarna. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, ca. 12 minuter. låt svalna. Blanda räkor med vitlök, purjolök, sweet chilisås, lime, honung och citronmeliss. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till serveringen. fördela räkorna på pajerna vid serveringen. Toppa med persiljeblad.

Bilderna och receptet är tagna ur tidningen "Mitt kök".






Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer