Lansering av IKEA´s katalog 2012


Idag var jag i väg på IKEA´s Press & PR lansering av den nya katalogen för 2012. IKEA katalogen lanseras i år även för iPad, Android och som iPhone app.

Katalogen är full av kvadratsmart lösningar eller ett ännu bättre begrepp som de borde använda är kubiksmarta lösningar, för de inreder ju även på höjden. En sak som IKEA har sett i siffror och trender är att människor idag och i framtiden bor i mindre utrymmen. Vilket gör att behovet av kvadratsmarta lösninga är och blir stort framöver.





Kvadratsmart, inspererade av verkliga livet.

Under 2010 besökte Erik Olsen från IKEA of Sweden familjer bosatt i Moskva. Under besöken tittade Erik noga på vilka behov och möjligheter som fanns i de olika hemmen som inte är så stora.  Där föddes inspirationen att hitta smarta lösningar på tex. badrumsprodukten LILLÅNGEN. Med en höjd på 179 cm, utnyttjar LILLÅNGEN tvättskåp väggytan helt och erbjuder en lösning för tvättsortering och förvaring på en liten yta, 40 cm bred och 38 cm djup.











Hobbyrummet gör comback,
Svenskafolkets fritidintressen & livsstil presenterades också och hur det får ta plats i livet hemma.

" -
Man ska inte behöva ge upp sina drömmar för att de inte får plats. Vi vill istället bidra med inredningskunskap och inspiration så att drömmen kan passa in i hemmet, säger Peter Agnefjäll, VD för IKEA Sverige."

Att ha en egen syltfabrik tar förstås plats. Men kvadratsmarta lösningar ger extra utrymmen i skåpen och det är fiffigt att jobba på höjden. En stege gör att man enkelt når översta hyllan. ett annat knep är att rulla fram en extra arbetsbänk eller två. 









Att tänka nytt eller annorlund som att använda en handukshängare till dina kökskryddor och köksredskap är en fiffig idé.




Läcker förvaring för höstens alla äpplen.




Det kreativa rummet.

Vem drömmer inte om att få ha ett eget kreativt rum?
Här ser vi åter igen hur IKEA inreder från golv till tak.



Allt får nya användningsområden, en glasburk full med trådrullar är både fiffigt och snyggt. 



Ett kakfat blir en bra förvaring för diverse småsaker.




Livsstil som vampyr eller bara ett vanligt tonårsrum, återigen bygg på höjden och använd väggarna.
Riktiga vampyrer sover inte. Men som fantast behöver man en plats att dra sig tillbaka och drömma. I det här rummet bor en passionerad människa som inte kan få nog av vampyrfilmer. Och som gärna klär sig à la vampyr och lajvar. Här får hela kompisgänget plats man ställer bara ut klappstolarna som hänger på väggen.







Ett frukostsamtal med..
Ida Hult, etnograf och tredanalytiker, Mia Lundström sortimentstrateg på IKEA och Henrik Schyfert, komiker och medskrin´bent till boken och showen "ljust och fräscht" hade ett roligt smatal med Jakob Lind från kommunikationsbyrån Futurniture om IKEA Katalogen, livsstil, intressen och hur vi vill inreda våra hem.
Det blev mycket skratt när Schyfert tolkade IKEA katalogen m.m.














Egna bilder samt Pressbilder från IKEA.




Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer