Stig Lindbergs muggar och burkar


Riktig nostaligtripp för vissa, nytt och mordernt för andra.
Nu kommer nyheter från Gustavsbergs porslinfabrik.




Efter att lanseringen av Gustavsbergs porslinsfabriks "Burk med korklock" i Stig Lindbergs Berså gått bra har nu företaget valt att utöka sortimentet med fler varianter. Det är sorterna Adam, Röd aster, Salix svart och Salix röd som det handlar om.

Burken har en rad användningsområden. Vad sägs om marmelad, smör, socker, senap, efterrätter, karameller, inlagd sill, gem, smycken, hårspännen eller skruvar. 



I stig Lindebergs dekorerAdam och Berså lanseras nu en mugg efter flera år av förfrågningar från samlare.

Vem var då Stig Lindberg?

Stig Lindberg (1916-1982)
Fantasimänniska, konstnärspersonlighet, lekfull, påhittig, tusenkonstär, modernist, förmåga att kombinera det spirituella och eleganta med det praktiska!! Många är adjektiven om en av Sveriges största och populäraste formgivare.

Direkt efter studierna (1937) åkte Stig Lindberg till Gustavsbergs Porslinsfabrik och bad om att få ett sommarjobb. Fabriken gick dåligt och dåvarande chefen Hjalmar Olson, kunde inte ens lova en sommarpraktikantanställning, varpå den självsäkre unge Lindberg svarade:

"Om ni anställer mig så skall jag se till att det blir jobb på fabriken".

Då var han endast 21 år. Under de två sommarmånaderna visade han för Gustavsbergs konstnärlige ledare Wilhelm Kåge vad han kunde. Wilhelm Kåge insåg snart att Stig Lindberg var en stor begåvning och de koma att samarbeta under många år.




Namn

Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar


Kommentarer